Subota, 2 ožujka, 2024

Dodik o sastavu Vlade RS: Imat ćemo oko 10 novih ministara, pet ministarstava predviđeno za Bošnjake

Preporučeno

– Od 16 ministarstava, osam je predviđeno za Srbe, pet za Bošnjake i tri za Hrvate. Moramo da vodimo računa i o teritorijalnoj raspodjeli – naglasio je Dodik.

Nova Vlada RS sadržavat će 10 novih imena od ukupno 16 ministarstava, rekao je danas novinarima Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a nakon sastanka ove političke partije sa koalicionim partnerima.

On je istakao da će nova Vlada RS, između ostalog, obezbijediti kontinuitet plaća i voditi računa o novim projektima energetike i drugim.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

– Postigli smo dogovor šta treba Vlada da podrazumijeva i imamo potpuno uređenu listu imena u samoj Vladi, a na mandataru je da odredi da li je to dobro ili nije. U srijedu će Narodna skupština RS na prijedlog mandatara izabrati novu Vladu. Bit će oko 10 novih imena u novoj Vladi. Tu su predstavnici političkih partija, ali i onih koji nisu u političkim partijama. Od 16 ministarstava, osam je predviđeno za Srbe, pet za Bošnjake i tri za Hrvate. Moramo da vodimo računa i o teritorijalnoj raspodjeli – naglasio je Dodik.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

Radovan Višković, mandatar za sastav nove Vlade RS, istakao je da želi da dobiju što kvalitetniji kadar u novoj Vladi.

– Izazovno je vrijeme u narednom periodu. Pokušavamo okupiti kabinet koji će na adekvatan način doprinijeti u ovim izazovnim vremenima, ovo je vrijeme rada, odgovornosti, te je potrebno da se podnese teret odgovornosti i da se doprinese očuvanju RS. Možemo raditi još bolje na dobrobit svih građana. Tražio sam posebnu sjednicu Vlade, u srijedu ćemo se u 12 pojaviti u Narodnoj skupštini. Očekujem da ćemo od 21. decembra do kraja mjeseca imati stalno zasjedanje NSRS da bismo ispunili sve svoje zakonske obaveze. To se odnosi i na plate za budžetske korisnike za 5 odsto koji imaju plate ispod 1.200 KM. Dobio sam podršku svih socijalnih partnera i ostalih kako bi sastavio kabinet – rekao je Višković.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Članovi Predsjedništva sa Angelinom Eichhorst: Bosna i Hercegovina ima još dosta posla

Članovi Predsjedništva BiH, koji danas borave na Diplomatskom forumu u Antaliji, sastali su se sa izvršnom direktoricom za Evropu...

Još vijesti za vas