Petak, 18 lipnja, 2021

Dodik o “slučaju Orić”: Na ponašanje Izetbegovića ne možemo utjecati

Nemojte propustiti

Milorad Dodik
Milorad Dodik

Predstavnici Republike Srpske ne mogu utjecati na ponašanje člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića u “slučaju Naser Orić”, jer je njega izabrao bošnjački narod i to je njegovo pravo, priznao je danas predsjednik RS-a Milorad Dodik.

U izjavi novinarima u Prijedoru ustvrdio je da je drugačija situacija kada je u pitanju Vijeće ministara BiH, u koje se ulazi uz potvrdu glasova predstavnika RS-a.

– U tom pogledu se ne mogu zloupotrebljavati funkcije, kao što je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić rekao da će tražiti da Ministarstvo pravde BiH ne potvrdi Interpolovu potjernicu u “slučaju Naser Orić” – tvrdi Dodik.

Za nedjelju, 9. februara, najavio je sastanak sa svim nosiocima politički odgovornih funkcija u RS-u da bi odredili politike prema pitanju ratnih zločina nad Srbima.

– Vidljivo je da nema procesuiranja zločinaca i zločina nad Srbima, ali ono što je ovdje novo jest da su vršioci funkcija na nivou BiH koristili potencijale bh. institucija, kao što su Zlatko Lagumdžija i Radončić, i promovisali svoje političke stavove – ustvrdio je Dodik.

Entitetski predsjednik je potvrdio da sutra putuje u Soči, gdje će na poziv predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina prisustvovati svečanosti otvaranja zimskih olimpijskih igara.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Međunarodni aerodrom Tuzla: Važna obavijest za one koji putuju u ovu evropsku državu

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Basel (MLH) moraju ispunjavati sljedeće uslove Iz Međunarodnog aerodroma Tuzla nedavno su...

Možda vas zanima i ovo