Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Dodik odabrao stranu: Sastaje se sa Putinom i Lavrovom, a za to vrijeme se u Sarajevu raspravlja o “kratkoj suknji” ispred Katedrale

Nemojte propustiti

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov boravit će u Srbiji 6. i 7. juna, gdje će sastati sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će u utorak 7. juna razgovarati sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom u Beogradu, a deset dana poslije sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sankt Peterburgu.

Dodik je dobio poziv za učešće na 25. Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu gdje bi trebao razgovarati s Putinom.

– Pritišću nas sa svih strana da se priključimo sankcijama protiv Rusije i da tako pokažemo neki svoj entuzijazam. Odlučili smo da to ne učinimo, jer znamo da će ova nepogoda proći i da ćemo morati da sarađujemo i imamo dobre odnose sa Rusijom – rekao je Dodik danas u Šipovu.

Upravo se čita:  Oglasio se i Dodik: Neprimjerena reakcija prema golorukom srpskom narodu

On je istakao da je situacija u BiH danas podijeljena više nego ikada ranije, ali je ukazao da nije namjera da se pokvare odnosi sa Zapadom, iako sa te strane svakodnevno stižu pritisci da se uvedu sankcije Rusiji.

Podsjetimo, ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov boravit će u Srbiji 6. i 7. juna, gdje će sastati sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Upravo se čita:  U RS-u negoduju zbog američkih vojnih aviona koji će letjeti iznad BiH: "Takvi su bombardovali Srbiju"

Podsjetimo, Hrvatska pjevačica Lidija Bačić i bosanskohercegovački pjevač Fatmir Sulejmani na platou ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu prije dva dana su predstavili pjesmu “Sjaj”. Međutim, nakon što je vijest o njihovom performansu u centru Sarajeva osvanula na društvenim mrežama, brojni građani su izrazili nezadovoljstvo u komentarima zbog outfita u kojem se Lidija pojavila. Nisu izostale ni oštre osude javnih ličnosti, kao i Općine Stari Grad koja se od svega ogradila poručivši da su prostor izdali “Hayatu” ne znajući u koje svrhe će ga koristiti.

Pročitajte još

Izdvajamo

Sarajlija Nenad o Neletu: Jaran ga vozio na aerodrom, je li to etničko čišćenje?

“Ja sam Nenad Kovačević od oca Slobodana, čitav rat sam proveo na Bjelavama” Sarajlija Nenad Kovačević u svome tekstu osvrnuo...

Možda vas zanima i ovo