Petak, 14 svibnja, 2021

Dodik odbio da uđe u javnu polemiku s Nikolićem

Nemojte propustiti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da nema potrebe za komentarisanjem, niti javnim polemisanjem sa zvaničnicima Srbije, jer su prisni i srdačni odnosi sa Srbijom i njenim rukovodstvom prvorazredni interes Republike Srpske i njenih građana.

Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Kako su prenijeli banjalučki mediji, Dodik je to rekao zamoljen da prokomentariše izjavu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića u intervjuu za “BHT1”.

Dodik je dodao da Srbiji u vrijeme pregovora o Kosovu, nisu potrebne dodatne teške teme.

“Siguran sam da će svaki građanin Republike Srpske, ali i Srbije, zauzeti stav prema onome šta je rečeno, ali bilo bi loše otvarati javnu polemiku”, kazao je predsjednik RS.

Za Dodika je “pravi skandal” ponašanje novinarke “BHT1”, koja je, kako on smatra, “navalentno i nepristojno intervjuisala predsjednika Srbije i u nekoliko navrata bukvalno nadvikivala predsjednika Nikolića i navodila na odgovor koji (ona) želi da čuje”.

“Republika Srpska se, po ko zna koji put, uvjerila da je uređivačka politika ‘BHT’ isključivo bošnjačka, isključivo u funkciji stalnog propagiranja bošnjačke verzije ratne istine i konstantno protiv Republike Srpske”, ocijenio je Dodik.

Predsjednik RS je kazao da je ovo “možda prilika i javnosti u Srbiji i njenim zvaničnicima da uvide u šta se pretvaraju dobronamjerni pokušaji rehabilitacije odnosa sa Sarajevom”.

(Onasa)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vojna vježba “Brzi odgovor 21”: Promjena plana, američki vojnici ipak danas ne stižu u Sarajevo, sve je pomjereno zbog operativnih razloga

Ceremonija dočeka dolaska većine američkih vojnika za vježbu "Brzi odgovor 21" je iz operativnih razloga pomjerena za subotu ujutro. Bilateralna...

Možda vas zanima i ovo