Subota, 21 svibnja, 2022

Dodik odgovorio Tužilaštvu RS-a: Gdje su ubice Davida Dragičevića?

Autor:Srna

Nemojte propustiti

“Radite svoj posao i demantujte me. Prestanite da se krijete iza udobnih pozicija koje vam je zakon dao. Budite dio narodnog fronta za borbu protiv zla”, poručio je lider SNSD-a.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je Tužilaštvu Republike Srpske da bi im bilo bolje da rade svoj posao za šta ih narod plaća i što je i on samo tražio od njih, umjesto što troše energiju na pisanje saopštenja i pravdaju se za nešto što ne mogu opravdati.

Na pitanje novinara Srne da prokomentariše saopštenje Republičkog tužilaštva povodom njegovih navoda u vezi sa ubistvom načelnika Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenka Bašića, Dodik je naglasio da su oni ti koji po zakonu upravljaju i rukovode istragom, a ne Vlada i predsjednik Republike.

“Pronađite počinioca, prevrnite zemlju, nađite saučesnike i nalogodavce, jer nemoć i oklijevanje mogu da proizvedu neželjene posljedice, često nepopravljive, jer kao što vjerovatno znate naivno bi bilo očekivati da će učesnici u ovom brutalnom zločinu dobrovoljno pristati da se nađu ispred pravdoljubivih sudija. Na kraju, vi morate biti spremni da istrpite upitnost i znatiželju javnosti. Od vas to, prije svega, očekuju građani, a ne da pišete isprazna saopštenja. Zato nemojte da trošite energiju prepirući se sa mnom”, istakao je Dodik.

On je ocijenio da ne bi imao razloga da reaguje da je Republičko javno tužilaštvo radilo svoj posao.

“Moja i obaveza svih rukovodećih ljudi u Republici Srpskoj jeste da u njoj umjesto pokušaja bilo kakvog zakona brutalnog nasilja, vlada sila zakona. Svako bezakonje i kriminal moraju biti blokirani instrumentima pravne države koja mora pokazati svoju efikasnost. Ono ne smije biti daleko od krivično-pravnih sankcija”, istakao je Dodik.

On je upitao i gdje su počinioci ubistva Davida Dragičevića, te zašto mu sve češće govore da su neki iz Tužilaštva u sprezi sa narko kriminalcima i da li je to istina.

“Ako nije, zašto ste dozvolili da narod tako misli o tužiocima. Bio bih najsretniji da sam u prilici da Vam uputim čestitke na dobro obavljenom poslu. Građani su s pravom uznemireni, očekuju da institucije garantuju stabilnost i bezbjednost, a upravo ste vi prvi u toj borbi da se kazne oni koji to ugrožavaju”, naglasio je Dodik.

On je istakao da RS ne smije i sigurno neće biti kuća za ubice.

“Radite svoj posao i demantujte me. Prestanite da se krijete iza udobnih pozicija koje vam je zakon dao. Budite dio narodnog fronta za borbu protiv zla”, poručio je lider SNSD-a.

Podsjetimo, iz Tužilaštva RS-a su ranije naveli da je “član Predsjedništva BiH iznio neistine i pokazao nepoznavanje osnovnih pojmova i procedura u postupanju ovlašćenih službenih osoba i tužilaca u otkrivanju i gonjenju učinilaca krivičnih djela”.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Oštra reakcija: Teritorijalna reorganizacija Bosne i Hercegovine neće proći ma koliko buke i uvreda se plasiralo iz dana u dan

DF ističe da će ustrajat samo na rješenjima koja promovišu jednaku vrijednost glasa i otklanjanje svih oblika diskriminacije naših...

Možda vas zanima i ovo