Srijeda, 18 svibnja, 2022

Dodik odobrio da vojni helikopteri gase požar nakon što ga je kiša ugasila

Nemojte propustiti

Za razliku od njega, svoju suglasnost su odmah dali predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Nakon što je danima odugovlačio, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik dao je suglasnost za angažman helikoptera Oružanih snaga BiH u gašenju požara.

Zahtjev za angažman helikoptera još je pretprošli ponedjeljak zatražila Općina Prozor-Rama, ali Predsjedništvo BiH nije moglo dati suglasnost jer Dodik nije glasao.

Za razliku od njega, svoju suglasnost su odmah dali predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić. No, Dodik je rekao kako ne može dati suglasnost dok predsjedatelj Predsjedništva BiH, u ovom slučaju Džaferović, ne sazove sjednicu, pa je, po tome, krivac za čekanje bio bošnjački član Predsjedništva BiH.

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas je najavljeno oblačno vrijeme s kišom. Glavnina padalina se očekuje na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Najobilnije padaline su na području Hercegovine i izgledno je da jača kiša sa sjevera Hercegovine.

Inače, Dodik je zatim napustio dio sjednice Predsjedništva na kojem prisustvuje Bisera Turković, zbog njenog konstantnog kršenja Ustava BiH.

“Takav muslimanski udar na ustavnu BiH nećemo trpjeti!”, navodi se na Twitter nalog SNSD-a Inače, ovo je prvi put da dva člana nastavljaju rad bez trećeg.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loše vijesti iz Brisela za Srbiju – Vučić saziva sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost

Iz Brisela za Srbiju stigle loše vijesti, prenose mediji. Naime, ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala Švarc predaće...

Možda vas zanima i ovo