Petak, 1 ožujka, 2024

Dodik opet obmanuo javnost: Putinovi mediji potvrdili da BiH podržava sankcije Rusiji

Autor:Klix.ba

Preporučeno

Ovime se demantuje Dodikova priča posljednjih mjeseci u kojoj on tvrdi da BiH neće podržati sankcije Zapada Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

Prorežimska ruska novinska agencija TASS izvijestila je danas o jučerašnjem sastanku predsjednika Rusije Vladimira Putina i člana predsjedništva BiH Milorada Dodika.

TASS je citirao Putinove riječi gdje on kaže da da, “bez obzira na određene današnje poteškoće, vezane za podršku Bosne i Hercegovine antiruskim sankcijama, bilateralni odnosi će se nastaviti razvijati”.

Upravo se čita:  BH novinari pozvali Tužiteljstvo KS da hitno obustavi sve istražne radnje protiv novinara Hayat TV ali i portala SB i Istrage

“Nažalost, u današnjim okolnostima imamo određenih poteškoća sa Bosnom i Hercegovinom, u vezi sa njenom odlukom da se pridruži [antiruskim] sankcijama”, rekao je ruski lider. Ali uprkos svim poteškoćama, odnosi se nastavljaju i razvijat će se”, dodao je Putin.

Putin je dodao da je Moskva upoznata sa Dodikovim stavom o antiruskim sankcijama i da ga cijeni.

Upravo se čita:  Dodik po povratku iz Rusije: Primljeni smo sa puno uvažavanja, nema nikakve mistike

Ovime se demantuje Dodikova priča posljednjih mjeseci u kojoj on tvrdi da BiH neće podržati sankcije Zapada Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas