Petak, 24 ožujka, 2023

Dodik opet proziva reisa: Mijenja posrnulog Bakira Izetbegovića, i on je za svaki problem imao spremno naoružanje

Nemojte propustiti

Njegova reakcija uskijedila je nakon što je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein efendija Kavazović izjavio za MTV Igman da se BiH brani u institucijama

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je da reis Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović “uspješno mijenja posrnulog Bakira Izetbegovića, koji je za svaki politički problem u BiH imao spremnu vrstu naoružanja”.

– Problem je što je Kavazović na čelu vjerske zajednice, koja bi trebalo da promoviše mir i toleranciju – naveo je Dodik na Twitteru.

Dodik je također naveo da je prije 30 godina “Alija Izetbegović žrtvovao mir za BiH”.

– Husein Kavazović prijeti istim scenarijem 30 godina kasnije. Reisu Islamske zajednice u BiH poručio bih da se skloni iz dvorišta politike i naoruža ljubavlju, tolerancijom i lijepim riječima – naveo je Dodik.

Njegova reakcija uskijedila je nakon što je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein efendija Kavazović izjavio za MTV Igman da se BiH brani u institucijama, te da ukoliko one “padnu”, zemlju treba braniti oružjem.

On je kazao da je “današnja borba u institucijama BiH” i da se ne smije dozvoliti da se one ruiniraju.

– Moramo pokazati da smo na sve načine spremni da branimo institucije BiH, a ako one padnu, a imali smo to ’92. godine, moramo biti spremni braniti ovu zemlju i oružjem – rekao je, između ostalog, Kavazović.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Sud odbio privremenu mjeru, pravna zastupnica Sebije Izetbegović poručuje: “Ništa nije odbačeno, niti odbijeno”

Općinski sud u Sarajevu donio je odluku o odbijanju donošenja privremene mjere po tužbi Sebije Izetbegović, generalne direktorice Kliničkog...

Možda vas zanima i ovo