Utorak, 27 srpnja, 2021

Dodik: Opozicija pokušava da uništi identitet RS

Nemojte propustiti

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je opozicija dio instruisane struje koja pokušava da udarom na Republiku Srpsku uništi njen identitet. Napominjući da je vlast u Republici Srpskoj brzo formirala Vladu, donijela različite dokumente, da redovno  izvršava budžetske obaveze i servisira dugove, Dodik je naglasio da opozicija i razne nevladine organizacije pokušavaju preko socijalnih tenzija destabilizovati političke strukture Republike Srpske.

“Ako se to desi, zapamtite, Srpska se više nikada neće stabilizovati. Samo ćemo žaliti za Republikom Srpskom, kao što sada žalimo za Republikom Srpskom Krajinom”, upozorio je lider SNSD-a.

On je za “Narodne novine” rekao da je skupštinska većina stabilna, te da se priče o navodnoj promjeni te većine plasiraju radi destabilizacije Republike Srpske.

Dodik je istakao da SDS najavama o novoj skupštinskoj većini spinuje i ponižava inteligenciju normalnih ljudi, navodeći da se vidi da se SDS politički gubi u predstavljanju svoje aktivnosti na nivou BiH i da je izdajnička i podanička stranka.

“Podrška Savezu za promjene svakim danom se smanjuje, s obzirom da predstavnici SDS-a, PDP-a i NDP-a u institucijama BiH provode politiku bošnjačkih političkih partija. Kada se zna da među poslanicima SDS-a ima onih koji ne podržavaju Bosićevu struju, kao i onih koji neće da budu u glasačkoj mašineriji sa ‘Domovinom’, jasno je koliki su njihovi kapaciteti”, naglasio je Dodik.

Upitan da li je Mićo Mićić /SDS/ još jednom izmanipulisan od lidera SDS-a Mladena Bosića, Dodik je rekao da će i Mićić brzo shvatiti da je to put da ga devalviraju do kraja, jer “ko se u javnosti pojavi kao neka vrsta kandidata za mandatara, a to se ne desi, postaje gubitnik”.

Govoreći o predsjedniku Stranke Napredna Srpska Adamu Šukalu, Dodik je rekao da je njegovo prirodno mjesto u SDS-u, te da nikada nije računao da Šukala mogu imati trajno.

“Oslobođeni smo jednog balasta koji se nepotrebno pojavio na listi naše koalicije i samo napravio komešanje, koje je na sreću kratko trajalo”, ocijenio je Dodik.

Lider SNSD-a ponovio je da potpredsjednik stranke Igor Radojičić može da djeluje u dva smjera – da se vrati u stanje u kojem je bio prije nekoliko mjeseci, kada je bez ikakvih primjedbi i iluzija bio na strani onoga što je politika SNSD-a, ili da se raziđe sa strankom.

On je ocijenio da je “trakavica” sa Radojičićem situacija koja će ubrzo da bude prevaziđena, podsjetivši da mu je ponuđeno mjesto potpredsjednika SNSD-a za kadrovska pitanja, na šta su se najviše i odnosile Radojičićeve primjedbe.

On je za “Narodne novine” izjavio da pod velikom galamom Vukote Govedarice, Adama Šukala, Nikole Dronjka i drugih vedeta političke scene na opozicionoj strani to sada izgleda kao nevidljiva priča, ali je to vrlo ozbiljna stvar.

“Da je SNSD vlast u BiH, našli bismo priliku da se o tome raspravlja i da se to raščisti. Opozicija iz Republike Srpske, koja je pozicija u Sarajevu, očigledno nije gadljiva ni na šta i sve im odgovara”, zaključio je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Njemačka vjerovatno bez lockdowna, ali loše vijesti za nevakcinisane

Više od 60 odsto njemačkog stanovništva primilo je najmanje jednu dozu, dok je oko 48 odsto potpuno imunizirano. Njemačka je...

Možda vas zanima i ovo