Subota, 2 srpnja, 2022

Dodik optužio šefa NATO-a da devastira Dejtonski sporazum

Nemojte propustiti

“BiH nije donijela odluku o integracijama u NATO, nije zauzela stav o situaciji u Ukrajini, o uticaju bilo koje treće države na BiH”, poručio je Dodik na Twitteru

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da su način na koji je predsjedavajući Predsjedništva Šefik Džaferović otišao u sjedište NATO-a bez saglasnosti sva tri člana, teze koje su samo stav njegove partije, poput one o NATO putu BiH, veća opasnost za BiH od bilo kakve retorike na koju se vole pozivati.

“BiH nije donijela odluku o integracijama u NATO, nije zauzela stav o situaciji u Ukrajini, o uticaju bilo koje treće države na BiH. Sve što je Džaferović danas izgovorio stav je muslimanskog političkog kruga”, napisao je Dodik na Twitteru.

Smatra kako je šteta što generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg “učestvuje u devastaciji Dejtonskog mirovnog sporazuma, u čije se očuvanje kunu, znajući da Džaferović u Briselu ne govori u ime BiH”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Svečano otvorena magistralna cesta Neum – Stolac, dvije općine će dijeliti samo 25 minuta

Otvorenju, koje je upriličeno na lokalitetu raskrižja Babin Do, nazočili su i federalni premijer Fadil Novalić i njegovi zamjenici...

Možda vas zanima i ovo