Nedjelja, 19 rujna, 2021

Dodik otkrio detalje sastanka sa Plenkovićem i Milanovićem

Nemojte propustiti

Dodik je istakao da se na sastancima pričalo i o migrantima. On je komentarisao i osude iz Sarajeva povodom ove posjete.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik posjetio je jučer Zagreb. Sastao se sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i premijerom Andrejom Plenkovićem.

“Teme su bile vezane za našu međusobnu saradnju. Upoznao sam svoje domaćine sa situacijom u BiH, iz pogleda srpskog naroda”, rekao je za RTRS Dodik i dodao da se zahvalio se domaćinima za podršku koju daju putu ka Evropskoj uniji.

“Razgovarali smo o infrastrukturnim pitanjima, na primjer o mostu na Savi kod Gradške. Premijer Plenković je dao garancije da će biti završeno u predviđenim rokovima i da ćemo zajedno raditi na održavanju mostova preko svih graničnih prelaza koji dodiruju BiH i Hrvatsku. Izgradnja koridora 5C je bila jedna od važnijih tema”, naveo je Dodik.

Dodik je istakao da se na sastancima pričalo i o migrantima. On je komentarisao i osude iz Sarajeva povodom ove posjete.

Foto: Ured predsjednika RH

“Ja nisam ovdje u ime Predsjedništva BiH ili na bazi njihove odluke. Njima to ne trebam da objašnjavam. Imam dovoljno kapaciteta da predstavljam interese srpskog naroda. To je jedna patološka situacija političkog Sarajeva. Mislim da ovdje nije bilo nijedne riječi koja bi bila štetna za bošnjački narod ili BiH”, istakao je Dodik.

Dodik je kazao “da se vidi da BiH ima defekt u pogledu ustavnog kapaciteta Predsjedništva”.

“Imamo dva bošnjačka, a jednog srpskog člana Predsjedništva. Nemam ništa protiv da oni sutra dođu u Hrvatsku i razgovaraju. Zahvalio sam se domaćinama na podršci koji daju BiH na putu ka EU. Mislim da je to veoma važno. Јa sam član Predsjedništva i to iz Republike Srpske i imam dovoljne kapacitete da predstavljam svoj narod. Moramo graditi odnose sa Hrvatskom i veoma mi je drago što sam bio u Zagrebu”, zaključio je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Kako je jedna porodica napravila čudo usred Bosne: Njihov luksuzni dizajnerski namještaj postao je svjetski hit

Posebnost Artisan proizvoda, naglašavaju naši sugovornici, u ručnom je radu. Nakon što komad drveta izađe iz strojne obrade, sve...

Možda vas zanima i ovo