Subota, 28 siječnja, 2023

Dodik: Ponosan sam! Republika Srpska je naša najveća svetinja, naš život

Nemojte propustiti

“S velikom radošću iščekujemo i sutrašnji defile, koji će ove godine biti održan u Istočnom Sarajevu”, kazao je Dodik.

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik istakao je da je ponosan na sve ono što je ‘Srpska danas i sretan što se i ove godine dostojanstveno i svečano obilježava najvažniji dan za sve koji istinski vole Republiku Srpsku.’

Dodik je istakao da je ponosan i na srpski narod kada vidi ‘koliko voli svoju zemlju.’

“Republika Srpska je naša najveća svetinja, naš život. Ima dovoljno širine i ljubavi za sve dobre ljude, svih vjera i nacija. Proslava 9. januara je dan našeg okupljanja, dan njenog rođenja i dan kada se sjećamo svih onih koji su dali život da bismo imali svoju zemlju i svoju slobodu”, napisao je Dodik na “Instagramu”.

Dodik je naveo da će obilježavanje neustavnog Dana RS početi danas polaganjem vijenaca palim borcima, zatim dodjelom odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima, te svečanom akademijom.

“S velikom radošću iščekujemo i sutrašnji defile, koji će ove godine biti održan u Istočnom Sarajevu”, dodao je Dodik.

Predsjednik manjeg bh. entiteta istakao je da ga posebno raduje to što će ove godine početi još jedna lijepa – dodjela zlatnika bebama rođenim na dan rođenja RS-a.

“Želja mi je da ova aktivnost postane tradicija i da radost ovog velikog dana osjete i naši najmlađi stanovnici rođeni 9. januara”, dodao je Dodik.

Predsjednik RS-a navodi da su proteklu sedmicu obilježili dani slavlja i okupljanja i da je zajedno sa članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović prisustvovao prijemu povodom Božića, koji tradicionalno organizuje Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem, a potom i večernjem bogosluženju u Sabornom hramu Hrista Spasitelja.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Tužna vijest: Preminuo bh. glumac Saša Petrović

Bosanskohercegovački glumac Saša Petrović je preminuo. Ovu vijest objavio je bh. reditelj Srđan Vuletić koji je za portal "Avaza" samo...

Možda vas zanima i ovo