Subota, 1 listopada, 2022

Dodik ponovio staru priču: Samo čekam da se odnosi u svijetu poklope i odmah ću proglasiti nezavisnost RS-a

Nemojte propustiti

“Ja samo imam jedan strah u politici, a to je da, kada se stvore uslovi za našu nezavisnost, da možda ne prespavam taj trenutak, da ga ne iskoristim…”, kazao je Dodik

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik kaže da se jedino plaši da ne iskoristi momenat, ako se stvori takva konstelacija odnosa u svijetu i da ne proglasi nezavisnost entiteta RS.

Dodikova priča o nezavisnosti RS-a je duga koliko je duga i njegova vlast u tom entitetu, a to je od 2006. godine. Od tada, Dodik u talasima nameće priču o nezavisnosti, a intenzivira je pred izbore.

Tako je ponovo za UNA TV govorio između ostalog o tome.

“Ja samo imam jedan strah u politici, a to je da, kada se stvore uslovi za našu nezavisnost, da možda ne prespavam taj trenutak, da ga ne iskoristim. Zato ja stalno tragam, ja sam vječiti stražar na tom pitanju, stalno tragam po konstalaciji odnosa koji bi se možda poklopili u svijetu, Evropi, Americi, istog trenutka ja ću proglasiti nezavisnost ako se to desi”, izjavio je Dodik.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK BiH ukinuo akreditacije za 52 posmatrača zbog nepravilnosti

Akreditacije za 52 posmatrača su ukinute jer su imenovani u članstvo biračkog odbora. Centralna izborna komisija održala je danas 55....

Možda vas zanima i ovo