Srijeda, 8 prosinca, 2021

Dodik ponovo prijeti: Lako bi mogli donijeti odluku da propisi BiH neće važiti u RS, nek se ne igraju s tim

Autor:Avaz.ba

Nemojte propustiti

– RS se neće dati, lako bi mogli donijeti odluku da propisi BiH neće važiti u RS, nek se ne igraju s tim – rekao je, između ostalog, Milorad Dodik.

Nakon sastanka s predsjednikom HDZ-a, Draganom Čovićem, odgovarajući na pitanje novinara ima li koalicije na državnom nivou, lider SNSD-a Milorad Dodik je rekao “kako je očigledno da nema”.

– Dvoličnost SDA je takva da, samo kad je nešto protiv Hrvata i Srba, oni će da crnim đavolom napraviti koaliciju. RS se neće dati, lako bi mogli donijeti odluku da propisi BiH neće važiti u RS, nek se ne igraju s tim – rekao je Dodik, prenosi Avaz.

Kada je riječ o imenovanjima čelnih ljudi u institucijama gdje to nije provedeno, on je rekao kako i dalje važi ranije sklopljeni sporazum SNSD-a, HDZ-a BiH i SDA.

Novinari su Dodika pitali i za mišljenje oko izbora za direktora OSA-e na šta je kazao kako je za direktora SIPA-e, već je izabran kandidat i da “Hrvati nemaju problem s tim”, dok za izbor direktora OSA-e konkurs nije proveden, a ukoliko kandidat bude aktuelni direktor, rekao je da će se “vidjeti šta s tim”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Grlić Radman poručio Milanoviću: Genocid je genocid, tu se ne propitkuje broj žrtava! Postoji samo genocid!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović je u nekoliko navrata komentarisao genocid u Srebrenici prvenstveno nakon što je HDZ uz SNSD...

Možda vas zanima i ovo