Nedjelja, 17 siječnja, 2021

Dodik ponovo prijetio: “Mislim da će prije nestati BiH, da će ostati RS, biti država koja ima pravo na svoje postojanje jer je ona volja naroda”

Nemojte propustiti

Efendić: Članovi Četvorke glasali s kamerom u olovci, Naša stranka kao mafijaška organizacija! Odgovorio mu Konaković!

Načelnik Općine Novi Grad u Sarajevu Semir Efendić oglasio se na Facebooku povodom konstituirajuće sjednica Općinskog vijeća koja je...

Dragan Čović: Građanska BiH kakvu želi SDA će se raspasti, ja u nju ne vjerujem; Željko Komšić je bošnjački član Predsjedništva

- Pa da sam ga želio i zagovarao, do sada bih ga imao. Ono što ja zagovaram je transparentnost...

Od sutra stupaju na snagu: Vlada FBiH usvojila naredbe i preporuke Kriznog štaba FMZ, sve mjere produžene za 14 dana

Naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva donose se s rokom važenja od 14 dana, a početak primjene...

Slučaj u BiH: Vlasnik fotografske radnje osumnjičen za falsifikovanje blizu 200 nalaza u vezi PCR testiranja

PRIJEDOR - U toku je rad na kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biti dostavljen izvještaj...

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a, na press konferenciji po izlasku iz bolnice odgovarao je na pitanja o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji. U svom stilu je opet izrekao prijetnje, ali i uvrede. Ponovio je da je RS protiv visokog predstavnika bez obzira ko bio i kako se zvao.

“Što se nas tiče, nije dobrodošao. RS smatra da je sve s visokim predstavnikom i Ustavnim sudom podvala”, dodao je Dodik.

Kazao je da je slušao Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, koji je govorio o očekivanjima nakon izbora Joea Bidena za predsjednika SAD-a.

“Slušao sam Izetbegovića koji govori da će Biden nešto poravnati pa će nestati entiteti i kantoni. Mislim da će prije toga nestati BiH, da će ostati RS, biti država koja ima pravo na svoje postojanje jer je ona volja naroda koji ovdje živi i ne možete ignorancijom iz Sarajeva da negirate postojanje RS”, rekao je Dodik i nastavio opet u prijetećem stilu.

“Biden je zgodna prilika da shvati da su prije 25 – 30 godina napravili grešku i da su tada trebali dozvoliti da se BiH podijeli, da ima tri države – RS, herceg Bosnu i Bosnu, i da pokušaju da grade zajedničko susjedstvo koje bi dalo više rezultata.

Vrijeme takvih odluka dolazi. Prije će se Bosna raspasti nego RS. Idemo da slavimo sada naš praznik 9. januar”, rekao je Dodik.

On je kazao da ne želi “ništa loše nijednom Muslimanu, ni Izetbegoviću”.

“Želim da kažem da se kane te priče. Nema ništa da traži u Banja Luci, kao ni ja što nemam šta da tražim u Sarajevu. Tamo mog naroda nema kao što je minimalan narod ovdje. Banja Luka pripada onima koji žive ovdje, a ovdje žive Srbi i ovo je srpski grad.

Vjerujem da će doći do toga da ćemo konačno postaviti relanu opciju da RS obezbjedi svoj status kao nezavisna samostalna zemlja”, zaključio je Dodik na press konferenciji u Banjoj Luci.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Stigao je odgovor Draška Stanivukovića na prozivke o novim radnicima koje je zaposlio: Kriterij je bila stručnost za savjetnike i načelnike

Iz kabineta Draška Stanivukovića poručuju da je, pri izboru savjetnika, gradonačelniku Drašku Stanivukoviću osnovni kriterijum bila stručnost. Rad gradonačelnika Banjaluke...

Možda vas zanima i ovo