Nedjelja, 1 listopada, 2023

Dodik ponudio rješenje za sve veća povećanja cijena: Smanjiti PDV na osnovne životne namirnice, povećati na luksuz

Preporučeno

Ova bi mjera, tvrdi Dodik, bila privremenog karaktera i mogli bi je ograničiti do kraja ove godine dok se ne stabilizuje tržište.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da će kao predsjednik najveće političke organizacije u Republici Srpskoj predložiti smanjenje stope PDV-a na brašno, ulje, šećer i ostale osnovne životne namirnice na 10 odsto.

Upravo se čita:  Ramo Isak i njegova porodica prijavili imovinu vrijednu 18 miliona KM

Dodik je naglasio da je smanjenje PDV-a na osnovne životne namirnice jedna od mjera koja bi sigurno zauzdala povećanje cijena i ublažila udar inflacije na porodične budžete u cijeloj BiH.

Ova bi mjera, tvrdi Dodik, bila privremenog karaktera i mogli bi je ograničiti do kraja ove godine dok se ne stabilizuje tržište.

– Diferencirana stopa PDV-a, uz ograničenje marži u maloprodaji, u ovom trenutku bio bi sasvim adekvatan odgovor na inflatorni udar. S obzirom na to da BiH ima najnižu stopu PDV-a u Evropi, smatramo da je vrijeme da se poveća PDV na luksuz, a da porezi na osnovne životne namirnice budu smanjeni – zaključio je Dodik.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo