Petak, 25 lipnja, 2021

Dodik poručio da će kazne za neodgovorne biti 100.000 KM: “Mi smo 15-ak dana ispred Italije”

Nemojte propustiti

Dodik kaže da se uskoro očekuje podizanje šatora i kreveta na graničnim prelazima za one koji ulaze u BiH. U šatorima će biti 14 dana. Dodik se zahvalio medicinskim radnicima, koji već sada osjećaju zamor.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da svaki dan vlasti pokušavaju da nađu mjere koje će pomoći privredi i svim građanima, nakon pojave virusa korona.

Dodik kaže da samo naivni mogu da vjeruju da je ovo naivno. Kazne za neodgovorne osobe, ističe on, ići će sa 10.000 na 100.000 KM.

– Imamo 15-ak dana ispred Italije i zato reagujemo sa ovakvim preventivnim mjerama. Jedino se sa ličnom odgovornošću može spriječiti veći broj zaraženih -ističe Dodik.

On je dodao da su mjere su neophodne i za očuvanje javnih prihoda Republike Srpske. Kaže da će danas biti održan sastanak Predsjedništva BiH i da će predložiti mjere Centralnoj banci kojima bi se oslobodilo oko 2,5 milijardi KM u cijeloj BiH.

– Ovo je težak period za sve. Nema mjesta za paniku, ali ima mjesta za oprez i svi se moramo pridržavati preporučenih mjera. Vidimo da se u cijeloj Evropi dešavaju rigorozne mjere, ne možemo da očekujemo pomoć iz EU po pitanju medicinske opreme – naglašava.

Moguće je, dodaje da MMF odobri 200 miliona KM, po 100 miliona za oba entiteta.

– Dešava nam se da se pojedinci ponašaju neodgovorno, poput slučaja u Prnjavoru – ističe Dodik.

Podsjeća da se uskoro očekuje podizanje šatora i kreveta na graničnim prelazima za one koji ulaze u BiH. U šatorima će biti 14 dana. Dodik se zahvalio medicinskim radnicima, koji već sada osjećaju zamor.

– Mi nemamo rezervi u tom pogledu – naglasio je Dodik i dodaje da je odlučeno da se struja ne isključuje onima koji ne plate, već da se prolongira.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Njemačke stigla jasna poruka Miloradu Dodiku i retrogradnim snagama u BiH: Secesija RS-a produbljuje krizu, od promjena granica nema ništa

Zastupnici su naveli da i danas u BiH vladaju podjele, te da etničke skupine "rade" jedne protiv drugih. Predstavnici vladajuće...

Možda vas zanima i ovo