Subota, 16 listopada, 2021

Dodik: Poslanici imaju duplo veću platu od mene

Nemojte propustiti

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas na Jahorini da će poslanici ove stranke u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH podržati smjenu Savjeta ministara BiH.

“Ovaj saziv ne može dočekati kraj mandata”, rekao je Dodik novinarima i izrazio uvjerenje da će Savjet ministara BiH uskoro biti razriješen.

On je podsjetio da je 17 poslanika opozicije u Predstavničkom domu potpisalo zahtjev za sazivanje hitne sjednice parlamenta na kojoj bi bio razmatran izvještaj o radu Savjeta ministara BiH u prošloj godini, koji je dobio negativno mišljenje više parlamentarnih komisija.

Dodik je uvjeren da je povećanje broja zaposlenih u institucijama BiH siguran znak da je vlast na nivou BiH propala.

“Tamo nema neke većine, osim ako se ne okupe oko nekog ličnog razloga i zbog nečega ličnog”, rekao je Dodik.

On je naveo da je pukla koalicija između SBB-a i SDA, te da su HDZ i SDA u veoma lošim odnosima, za koje je uvjeren da će dodatno biti pogoršani zbog Izbornog zakona.

“Što se tiče ovih iz Saveza za promjene, oni više nikoga ne predstavljaju, osim sami sebe, i u tom pogledu vjerovatno sami čine da se još neko zaposli, ubaci i time optereti ukupna potrošnja BiH. Zajedničke institucije ne koriste nikome, osim tim ljudima”, dodao je Dodik.

Prema njegovim riječima, SNSD je ranije pokušao da zaustavi zapošljavanje, ali je ono ponovo otvoreno.

“Tamo su previsoke plate, poslanik u Predstavničkom domu ima duplo veću platu nego ja kao predsjednik RS-a”, naveo je Dodik, ističući da je potrošnja na nivou BiH potpuno neizdrživa, zbog čega je krajnje vrijeme da se uradi nešto po tom pitanju.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo