Utorak, 22 lipnja, 2021

Dodik poslao oštru poruku EU: Da mogu, nikada više ništa ne bih uzeo od njih

Nemojte propustiti

Dodik je rekao da su prije tri dana u Evropi rekli da oslobađaju izvoz medicinskog materijala i opreme, te upitao zašto to nisu dali prije mjesec dana.

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska sposobna i organizovana u borbi protiv širenja koronavirusa. Nove “otrovne strelice” uputio je prema Evropskoj uniji.

“U danu kada su mnogi ovdje razmišljali o tome da to nije ništa, ja sam imao ljude oko sebe koji su mi sugerisali da se škola mora odmah zatvoriti. Mi smo odmah zatvorili škole, radnje, kafiće i to se pokazalo ključnim u suzbijanju širenja korona virusa”, rekao je Dodik za RTRS, prenosi Klix.

Naglasio je da RS u ovom trenutku ima dovoljno novca, te da će bitno uticati na smanjenje gubitaka krize. Dodik je naveo da je u RS osposobljen zdravstveni sistem da može da funkcioniše i da se sada bave ekonomijom.

Dodik je podsjetio da činjenicu da SDS i PDP nisu glasali za vanredno stanje iz nekih svojih razloga, da su njegovo uvođenje blokirali Bošnjaci, ali su poslije sedam dana pristali jer su ih pritisnuli stranci.

Dodao je kazao da u EU postoje dodatni amoniziteti u pogledu zaštite od širenja epidemije koronavirusa, ali da niko nije rekao da se ne treba držati evropskog puta.

“Ali, kojeg evropskog puta i koje Evrope, jer očigledno da ona Evropa u koju smo povjerovali prije 10 godina danas ne postoji i pitanje je kakva će biti za pet godina”, konstatovao je Dodik.

Dodik je rekao da su prije tri dana u Evropi rekli da oslobađaju izvoz medicinskog materijala i opreme, te upitao zašto to nisu dali prije mjesec dana.

“Da mogu, nikada više ništa ne bih uzeo od njih. Kada nisu bili u prilici da kažu da prodaju RS milion maski iz Njemačke ili Holandije. Zašto nam sada to prodajete, vidjeli ste da nismo pomrli pa će te nam sada prodati. Ne treba da kupimo od vas više ništa”, rekao je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo