Subota, 21 svibnja, 2022

Dodik pozdravio sastanak Vučića i Erdogana: RS ne ugrožava mir, prošle godine sam govorio, sudbina BiH je u dijalogu domaćih političara u konstelaciji Erdogan, Vučić i Milanović 

Autor:Srna

Nemojte propustiti

– Sudbina BiH je u dijalogu domaćih političara u konstelaciji Erdogan, Vučić i Milanović – poručio je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozdravio je razgovor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana i o situaciji u BiH i njihovo zalaganje za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH.

– Zahvalan sam im na tome i podržavam nastojanje da se dijalogom dođe do rješenja u BiH što su juče i inicirali predsjednici Vučić i Erdogan. Republika Srpska sve vrijeme jasno se zalaže za poštovanje Dejtonskog sporazuma i dijalog političkih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH. Ni u jednom momentu Republika Srpska nije ugrozila mir i stabilnost u BiH, niti nam je to bila namjera, već insistiramo na poštovanju Ustava i onoga što je potpisano u Dejtonu – rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše jučerašnji razgovor Vučića i Erdogana o stanju u BiH.

Dodik je naglasio da je dijalog jedino rješenje za prevazilaženje svih problema u BiH.

On je podsjetio da je prošle godine, prilikom susreta sa Erdoganom u Sarajevu, ukazao da je situaciju u BiH moguće riješiti kroz posredovanje predsjednika Turske Erdogana, predsjednika Srbije Vučića i Hrvatske Zorana Milanovića.

– I sada sam mišljenja da bi oni mogli da doprinesu da dođe do dijaloga političih predstavnika tri konstitutivna naroda u BiH i rješavanja aktuelne situacije. Bilo čije drugo miješanje u dešavanja u BiH neće donijeti ništa dobro. Sudbina BiH je u dijalogu domaćih političara u konstelaciji Erdogan, Vučić i Milanović – poručio je Dodik.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Miletić o političarima: U BiH živi 30 multimilionera i 600 milionera

“Građani trebaju da znaju da se oni boje pomalo medija i dana izbora, jer je tad je do građana,...

Možda vas zanima i ovo