Petak, 14 svibnja, 2021

Dodik: Pozivam Izetbegovića da se sastanemo za vikend i promijenimo samo jedan član onog našeg sporazuma

Nemojte propustiti

Komentarišući izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, kako BiH neće ući u NATO ako to ne žele Srbi, ali da ANP treba da bude usvojen, Milorad Dodik je istakao da nikakav ANP ne dolazi u obzir

– Predlažem da se sastanemo za vikend i da promijenimo samo jedan član onog našeg sporazuma iz avgusta, tako da damo novi rok za formiranje Savjeta ministara BiH od deset dana. Ako se taj rok ne ispoštuje, i poslije posebne sjednice Narodne skupštine, onda mene više ne trebaju ni zvati – poručio je Dodik.

Komentarišući izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, datu u emisiji Pečat RTRS-a, kako BiH neće ući u NATO ako to ne žele Srbi, ali da ANP treba da bude usvojen, Dodik je istakao da nikakav ANP ne dolazi u obzir, kao ni bilo kakva aktivacija MAP.-a.

Ovo obraćanje medijima uslijedilo je nakon sastanka kojeg su održale delegacije SNSD-a i DNS-a, koje su predvovili lideri ovih stranaka Dodik i Marko Pavić.

Izetbegović je, podsjetimo, kazao da Godišnji nacionalni program (ANP) nije uslov za formiranje Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, jer on predstavlja, kako je rekao, vladavinu zakona i poštovanje ustavno-pravnog sistema u BiH.

On je u razgovoru za RTRS još jednom naglasio kako se ANP mora poslati u Brisel jer to predstavlja provođenje ranije usvojenih odluka.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Haški sud: Odbijen prigovor na odluku da zločinac Karadžić služi kaznu u Velikoj Britaniji

Advokat Robinson je podsjetio da su trojica muslimanskih ekstremista 2010. u britanskom zatvoru Wakefield noževima izboli generala Vojske RS...

Možda vas zanima i ovo