Četvrtak, 25 travnja, 2024

Dodik pozvan da se povuče iz politike: “Moramo spriječiti sankcije RS-u”

Preporučeno

Šarović je u saopćenju pozvao Dodika da se on povuče iz politike preuzme odgovornost za političke poteze i time pokuša da poštedi građane

Najava iz Brisela da vlasti Evropske unije razmatraju uvođenje zabrane putovanja, ali i druge sankcije bh. etnitetu Republici Srpskoj pokazala je da se obistinjuju strahovi da će politika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) predvođenja njihovim liderom Miloradom Dodikom dovesti u izolaciju cijelu Republiku Srpsku, ocijenio je danas predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović.

Upravo se čita:  Ramo Isak: Stanje na terenu nije dobro

– Ne smijemo dozvoliti i po svaku cijenu moramo spriječiti sankcije Republici Srpskoj, zabranu kretanja, gubitak investicija i sve druge sankcije koje su sada na stolu u Evropskoj uniji – dodao je Šarović.

Ističe da su Dodik i SNSD-e neodgovornom politikom usmjerenom na manipuliranje patriotizmom Srba u Republici Srpskoj, kao jedinim preostalim adutom u pokušaju dobijanja izbora, ugrozili sve stanovnike Republike Srpske i njihovu budućnost.

Upravo se čita:  Vijeće ministara BiH usvojilo program rada: Prioritet refeorme na EU putu

– U okolnostima svakodnevnih poskupljenja osnovnih životnih namirnica i sve težeg preživljavanja stanovništva, umjesto ozbiljnih mjera ekonomske politike kojima bi se stanje popravilo, dovedeni smo u opasnost opće izolacije koja bi bila pogubna po realni sektor i sve zaposlene – poručio je Šarović.

Šarović je u saopćenju pozvao Dodika da se on povuče iz politike preuzme odgovornost za političke poteze i time pokuša da poštedi građane stigme koju je donijela njegova “grčevita borba da zadrži vlast po svaku cijenu”.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas