Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Dodik “procjenjivao” Komšića za fizički obračun, a onda se “ukazala” i kćerka lidera SNSD-a: ” Kom narodu, kojoj vjeri, kojoj grupi ti pripadaš i u čije ime ti govoriš…”

Nemojte propustiti

Dodik je kazao je da iza Komšića stoje samo Izetbegović i šačica Bošnjaka “koji glasaju za njega da bi prevarili Hrvate”.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je da ukoliko stranci ne zaustave Milorad Dodika, neće biti drugog izbora nego da ga, kako je kazao, “sami zaustavljamo”.

Govoreći o potezima međunarodne zajednice tokom aktuelne krize u našoj zemlji, Komšić je, naime, kazao da “s razbojnikom nećemo pregovarati o postojanju institucija čije je formiranje izvršeno u skladu sa Ustavom i zakonom u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine”. Potom je poručio da je bolje da stranci zaustave Dodika, koji traži hljeba preko pogače, nego da ga mi zaustavljamo.

“Ako ga oni ne zaustave mi nećemo imati drugog izbora nego da ga sami zaustavljamo”, kazao je Komšić.

Na ove izjave, nakon sjednice Predsjedništva BiH, reagirao je Dodik koji je Komšićeve riječi protumačio kao “prijetnju” fizičkim obračunom. Dodik je kazao da ima fizičke predispozicije da se suprotstavi predsjedavajućem Predsjedništva BiH.

– Sad sam ga na sjednici procjenjivao, mislim da nisam bez fizičkih predispozicija da mogu adekvatno da odgovorim oko toga, ako dođe do toga što Komšić prijeti, rekao je Dodik.

Dodao je da iza Komšića stoje samo Izetbegović i šačica Bošnjaka “koji glasaju za njega da bi prevarili Hrvate”.

No, ni tu nije bio kraj verbalnog obračuna, jer se nedugo nakon oca oglasila i Gorica Dodik.

“Koji vi? Kom narodu, kojoj vjeri, kojoj grupi ti pripadaš i u čije ime ti govoriš?!”, napisala je kćerka Milorada Dodika na svom Twitter nalogu, na što su uslijedile brojne reakcije.

Više s weba

Izdvajamo

Drastično skočila cijena peleta: Nekad je bio 300 KM po toni, a evo koliko je poskupio od ponedjeljka

Nesrazmjer između potražnje i dostupnosti peleta doveo je do toga da ga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno za...

Možda vas zanima i ovo