Petak, 17 rujna, 2021

Dodik: Republika Srpska i Srbija će imati zajednički praznik, određen datum obilježavanja i ime “Dana”

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Vlada bh. entiteta Republika Srpska je u četvrtak, 10. septembra, usvojila zaključak da se 15. septembar obilježava kao “Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave”.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska i Srbija donijeti identične zakone kojima će regulisati karakter “Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave”, prenosi Srna.

Dodik je rekao da će praznik na pravi način početi da se obilježava iduće godine kroz zajedničke manifestacije u Republici Srpskoj i Srbiji.

– Zbog situacije u kojoj se svi nalazimo praznik ćemo ove godine obilježiti kroz niz prigodnih manifestacija, kojima ćemo skrenuti pažnju na značaj tog datuma koji do sada nismo imali – rekao je Dodik novinarima u Srpcu.

Vlada Republike Srpske u četvrtak, 10. septembra, usvojila je zaključak da se 15. septembar obilježava kao “Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave”.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Vlasti Republike Srpske najavljuju da će 2022. godine samostalno provesti izbore

Republička komisija RS može provoditi određene aktivnosti u izbornom procesu samo ako joj te ovlasti prenese Centralna izborna komisija...

Možda vas zanima i ovo