Subota, 18 rujna, 2021

Dodik: RS je država srpskog naroda, Bošnjaci neće onemogućiti da 9. januar bude njen dan

Nemojte propustiti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da to što su Bošnjaci zatražili osporavanje Zakona o Danu Republike Srpske ne može i neće onemogućiti da 9. januar bude Dan RS.

Dodik je danas novinarima u Banjoj Luci, komentarišući inicijativu koju su Ustavnom sudu BiH uputili bošnjački delegati u Vijeću naroda RS u vezi s osporavanjem Zakona o Danu RS, rekao da se narod na referendumu jasno izjasnio da 9. januar bude obilježavan kao Dan RS.

“Ne vjerujemo u odluke Ustavnog suda BiH koji je politički i stvoren je da bi presuđivao Republici Srpskoj”, istakao je Dodik.

On je ocijenio da je ova inicijativa “njihova dnevna igra”.

Dodik je rekao da je Republika Srpska demokratski uređena zajednica, čiji su dio Bošnjaci.

“Republika Srpska jeste država srpskog naroda, ali i svih drugih, bez obzira na različitosti. Svi u njoj mogu da žive slobodno i imaju sva demokratska prava”, dodao je Dodik.

Potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić rekao je da je devet delegata iz Vijeća naroda Republike Srpske potpisalo inicijativu upućenu Ustavnom sudu BiH u vezi sa osporavanjem Zakona o Danu Republike Srpske, odnosno 9. januara kao Dana Republike Srpske.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Izetbegoviću nije jasno šta ne razumije visoki predstavnik: “Pravo Hrvata i njihovih predstavnika je da štite vitalni nacionalni interes, a ne da rade ovakve...

Izetbegović se osvrnuo kratko i na stav visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta o Izbornom zakonu. Osvrčući se...

Možda vas zanima i ovo