Utorak, 19 listopada, 2021

Dodik: S Radojičićem postoje određena neslaganja u vezi s formiranjem vlasti na nivou BiH

Nemojte propustiti

dodik12Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik potvrdio je danas da postoje određene neslaganja s potpredsjednikom te stranke Igorom Radojičićem, i to u vezi s formiranjem vlasti na državnom nivou, ali je negirao tvrdnje da bi Radojičić mogao biti isključen iz SNSD-a.

Kaže da iz stranke niko neće biti isključen, posebno iz najviših organa, “ali može sam da ode”.

Dodik nije želio da odgovori zašto Radojičić danas nije prisustvovao sjednicama Izvršnog i Glavnog odbora SNSD-a, upitavši zašto je to važno.

Za Radojičića je rekao da je važan član te stranke i da je veoma angažovan u radu poslaničkog kluba u parlamentu RS-a te da vodi efikasno i banjalučki Gradski odbor, koji je ostvario dobar rezultat na izborima.

– Jučer sam razgovarao s Radojičićem. Mi nemamo nekih teških pitanja, ali on ima određena neslaganja s nekim postupcima vezanim za fomriranje vlasti na nivou BiH – rekao je Dodik.

Dodao je da je potpredsjednica SNSD-a Nada Tešanović s njegovim znanjem prisustvovala Hrvatskom narodnom saboru te da njeno glasanje za delekraciju tog sabora ne pravi nikakvu štetu SNSD-u, iako o tome, kaže, nisu razgovarali prethodno.

Iznio je niz optužbi na novinarku sarajevskog Oslobođenja iz Banje Luke zbog postavljanja pitanja u vezi s Nadom Tešanović i HNS-om. Dodik je dodao da je “otkazao institucijama RS-a da uzimaju Oslobođenje kojeg niko ne čita”.

Dodik nije želio da komentira to što je osuđeni vlasnik banjalučke firme “Grand trade“ Mile Radišić ,umjesto na izdražavanje kazne zatvora od tri godine zbog malverzacija akcijama “Medicinske elektronike“, napustio RS.

– Ni SNSD ni ja kao predsjednik RS-a nemamo ništa sa sudskom praksom i s bilo kojim slučajem, pa ni Radišićem. Neke podatke znam, ali nemam namjeru da s vama o tome komuniciram… – rekao je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo