Srijeda, 28 rujna, 2022

Dodik sa svojim penzionerima iz Parlamenta BiH udario po Schmidtu

Autor:Patria

Nemojte propustiti

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić “našao je način” da u istom dahu pored Schmidta, napadne i opozicione stranke u RS-u.

Jučerašnji dan u RS-u protekao je u znaku napada lidera SNSD-a Milorada Dodika i njegovih kadrova na visokog predstavnika Christiana Schmidta.

Kao i obično, nije izostao standarni vokabular omalovažavanja, vrijeđanja i imputiranja stavova sa ciljem potpune diskreditacije visokog predstavnika nakon njegovog javnog istupa u Goraždu gdje je povišenim tonom upozorio na svjesno proizvođenje krize od strane političkih aktera u BiH.

Tako je Milorad Dodik izjavio da je Christian Schmidt “nelegalan za obavljanje funkcije visokog predstavnika i da se uzalud upinje svim snagama da to bude”.

“Schmidt je imao bjesnu i neprimjerenu reakciju na konferenciji za novinare u Goraždu. To govori da i oni gube živce. On je nelegalan, može da bjesni, može da radi šta god hoće, ali on nije visoki predstavnik”, rekao je Dodik.

On kaže da je vidio na nekim portalima kako je prevedena Schmidtova izjava na njemački jezik.

“Meni je to sasvim asocijativno. U svakom slučaju, on nije visoki predstavnik, ali upinje se svim snagama da jeste. Ali, uzalud je to”, rekao je Dodik.

Na istom tragu reagovala je delegatkinja Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić koja je rekla da je “Christian Schmidt sramota, ne samo za Njemačku, već i za cijelu međunarodnu zajednicu”.

“Da li je posljednjim nedoličnim istupima u javnosti završeno vrijeme stolovanja u BiH neizabranog turiste Christiana Schmidta? On je sramota ne samo za Njemačku, već i za cijelu međunarodnu zajednicu”, rekla je Majkić i dodala da “ako je Schmidt najbolje što šalju u ovu zemlju neka ga zadrže ga za sebe”.

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić “našao je način” da u istom dahu pored Schmidta, napadne i opozicione stranke u RS-u.

“Očigledno da je ovih dana zavladala velika panika i galama samoproklamovanog visokog predstavnika Christiana Schmidta i rukovodstva SDS-a i PDP-a”, kazao je Špirić i dodao:

“Oni Republiku Srpsku doživljavaju kao ‘boks-džak’ misleći da u nedogled nekažnjeno mogu udarati u njega, ali je sasvim sigurno da će posljednju riječ za takvu politiku reći građani na izborima 2. oktobra”, rekao je Špirić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Brajlović poručio Dodiku: Ne znamo baratati sa otrovima koji bi naškodili zdravlju, bujrum dođi da vidiš šta je čudo neviđeno

Dobro došao čovječe, ne brini, ne znamo baratati sa radio-aktivnim elementima poput polonija ili drugim otrovima koji bi naškodili...

Možda vas zanima i ovo