Utorak, 30 svibnja, 2023

Dodik savjetovao građanima da malo ugase motore: Svi voze automobile, a jadikuju

Autor:Klix.ba

Nemojte propustiti

– Ako je to toliki udar, prvo se ugasi motor je li tako? Pa se ne vozi onoliko koliko se vozilo. Danas ne možete da uđete ni u jedan naš grad i izađete – rekao je.

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a večeras je u emisiji Telering, između ostalog, komentarisao i poskupljenje goriva te najavu ukidanja akciza na gorivo.

“Slušajte, nisam ja valjda jedini koji ovdje ima oči. Ali ja vidim da je veća gužva, svi su u automobilima, niko nije zaustavio automobil jer je cijena povećana s 2,30 na 3,20 KM. Svi voze automobile i svi se zadnji toga odriču. Ako je to toliki udar, prvo se ugasi motor je li tako? Pa se ne vozi onoliko koliko se vozilo. Danas ne možete da uđete ni u jedan naš grad i izađete”, rekao je.

Upravo se čita:  Vukanović nazvao Mijatovića saradnikom BIA-e i pozvao ga na TV duel, ubrzo stigao odgovor

Dodik smatra da je gorivo u RS-u i dalje jeftinije ili jednako kao u Srbiji i Hrvatskoj koje su ukinule akcize na naftu i naftne derivate.

“Ako skinemo (akcize) na rubnim dijelovima, svu naftu će nam povući, koju smo velikom mukom tražili od ruske kompanije. Ako bi potrošnja došla iz Srbije i Hrvatske, mi bi izgubili zalihe. Moramo se odnositi odgovorno prema oovome, domaćinski, a ne da idemo kako skače opozicija”, kazao je.

Upravo se čita:  Savjetnica u Kabinetu člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića u vezi s razrješenjem ambasadora Abdulaha Skake

Dodik je zatim uputio savjet građanima.

“”Svi možemo pomalo ugasiti automobil. Izađite u ovaj grad (Banja Luka) i vidite ko se vozi gradskim prevozom, ima li ih? Veoma malo, ima, ali nije to ta vrsta priče. Ja kad sam išao u srednju školu morao sam propustiti lokal, kako smo ih zvali, jer ima previše ljudi. Sada u oba smjera Banje Luke, četiri trake su prepune. Ne tvrdim da to ne treba, ali nemoj da jadikujete. Naša priča je da osiguramo dovoljno nafte i naftnih derivata i to radimo”, poručio je.

Pročitajte još

Izdvajamo

Carinicima rekao da nema ništa prijaviti: Vozač na putu prema Hrvatskoj u vozilu sakrio cigarete vrijednosti od oko 7.000 eura

Pregledom putničkog motornog vozila kojim je upravljao osumnjičeni, u skrivenim dijelovima vozila pronađeno je 1.828 kutija cigareta Pripadnici Ministarstva unutrašnjih...

Možda vas zanima i ovo