Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Dodik se okomio na Komšića zbog njegovog izlaganja pred Vijećem Evrope

Autor:Agencije

Nemojte propustiti

Dodik je Komšićevo obraćanje nazvao “izletom” kazavši kako to “dodatno urušavaju i Ustav BiH”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da obraćanje Željka Komšića Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope “nije usaglašeno na Predsjedništvu BiH i ono ne odražava stav BiH, već lični politički stav čovjeka koji je uzurpirao i mjesto na kojem se nalazi”.

Dodik je rekao da Komšićev govor “sadrži niz neistina, paušalnih ocjena i netačnih kvalifikacija, te da je u funkciji zbunjivanja evropske i svjetske javnosti”.

“Sam Dejtonski sporazum je rat u BiH okvalifikovao kao tragičan sukob, a Komšić je zaboravio da pomene da su sve anekse sporazuma potpisale i Republika Srpska i FBiH. Konstitutivnost naroda, protiv koje se Komšić konstantno zalaže, dio je Ustava BiH i tako će ostati sve dok se u BiH ne dogovorimo drugačije”, istakao je Dodik.

Dodik je Komšićevo obraćanje nazvao “izletom” kazavši kako to “dodatno urušavaju i Ustav BiH, ali i povjerenje koje je na minimumu u proteklih 26 godina”.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Njemačka se uveliko sprema za novi val korone

“Saveznim zemljama se mora omogućiti da reaguju brzo u slučaju ponovnog rasplamsavanja pandemije. Za to su im potrebni instrumenti...

Možda vas zanima i ovo