Utorak, 7 veljače, 2023

Dodik se “pohvalio” da je s Konakovićem razgovarao o novoj vlasti, oglasio se i lider NiP-a: “Spreman sam žrtvovati…”

Nemojte propustiti

Elmedin Konaković, lider Naroda i Pravde sinoć je u Laktašima pratio meč ABA lige između Igokee i MZT-a. Tom prilikom se susreo sa predsjednikom RS-a i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom.

“S Elmedinom Кonakovićem, tokom utakmice ABA lige koju smo pratili, razgovarao sam i o brzom formiranju Vijeća ministara BiH i da se što prije usvoje strateški dokumenti, kao što je budžet za sljedeću godinu”, napisao je Dodik na Twitteru.

Meču je prisustvovao i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

I Konaković se nakon utakmice i razgovora s Dodikom oglasio na Faccebooku.

“Konflikt kojim se hrani politička scena i populizam lakši su put. Takav koncept otjera godišnje iz naše zemlje jedan cijeli, veliki grad ljudi. Donese političarima mandate i plate, ljudima u Bosni i Hercegovini ništa dobro.

Smirivanje tenzija treba da donese deblokadu procesa, normalizaciju rada parlamenata i vlada, usvajanje strateških dokumenata koji će poboljšati uslove života svima u Bosni i Hercegovini.

Teži je to put, nema jeftinih poena, traži hrabrost i spremnost na ponekad bolne kompromise.

Spreman sam žrtvovati ne jednu nego tri političke karijere ako će ta žrtva donijeti nešto dobro Bosni i Hercegovini i svim ljudima u njoj.

Nikad ispod crte, nikad na uštrb domovine.

Za početak usvajanje i povećanje budžeta do kraja godine, imenovanje Vijeća ministara, usvajanje još nekih važnih dokumenata”, napisao je lider NiP-a.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dodik sa dignuta tri prsta ispratio spasioce iz RS-a za Tursku: Imao je i poruku za Erdogana

- Odlazak naših spasilaca je znak pažnje i solidarnosti s turskim narodom. Još jednom izjavljujem saučešće porodicama stradalih i...

Možda vas zanima i ovo