Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Dodik se “pohvalio” da je s Konakovićem razgovarao o novoj vlasti, oglasio se i lider NiP-a: “Spreman sam žrtvovati…”

Preporučeno

Elmedin Konaković, lider Naroda i Pravde sinoć je u Laktašima pratio meč ABA lige između Igokee i MZT-a. Tom prilikom se susreo sa predsjednikom RS-a i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom.

“S Elmedinom Кonakovićem, tokom utakmice ABA lige koju smo pratili, razgovarao sam i o brzom formiranju Vijeća ministara BiH i da se što prije usvoje strateški dokumenti, kao što je budžet za sljedeću godinu”, napisao je Dodik na Twitteru.

Upravo se čita:  Građani Podgorice protestovali zbog posjete Dodika, on im pokazao tri prsta

Meču je prisustvovao i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

I Konaković se nakon utakmice i razgovora s Dodikom oglasio na Faccebooku.

“Konflikt kojim se hrani politička scena i populizam lakši su put. Takav koncept otjera godišnje iz naše zemlje jedan cijeli, veliki grad ljudi. Donese političarima mandate i plate, ljudima u Bosni i Hercegovini ništa dobro.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

Smirivanje tenzija treba da donese deblokadu procesa, normalizaciju rada parlamenata i vlada, usvajanje strateških dokumenata koji će poboljšati uslove života svima u Bosni i Hercegovini.

Teži je to put, nema jeftinih poena, traži hrabrost i spremnost na ponekad bolne kompromise.

Spreman sam žrtvovati ne jednu nego tri političke karijere ako će ta žrtva donijeti nešto dobro Bosni i Hercegovini i svim ljudima u njoj.

Upravo se čita:  Ne krčmi imovinu samo RS: Neum se upisao kao vlasnik bh. otoka

Nikad ispod crte, nikad na uštrb domovine.

Za početak usvajanje i povećanje budžeta do kraja godine, imenovanje Vijeća ministara, usvajanje još nekih važnih dokumenata”, napisao je lider NiP-a.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas