Subota, 21 svibnja, 2022

Dodik se pravdao: Nisam se svađao pred Amerikancima

Nemojte propustiti

Lider SNSD-a nije mogao a da ne prokomentariše Murphyev komentar o Sarajevu.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik oglasio se putem Twitter profila nakon tvrdnji da je bilo verbalne rasprave među članovima Predsjedništva za vrijeme posjete američke delegacije.

“Nikakve svađe niti vrijeđanja nije bilo između članova Predsjedništva BiH na sastanku sa Murpyjem. Tražio sam da se uvaži naš stav i jasno rekao da sam za dogovor šta je to minimum da BiH pribavimo novih 20 godina kako bi mogla da funkcioniše”, napisao je Dodik na nedavno otvorenom Twitter profilu.

Lider SNSD-a nije mogao a da ne prokomentariše Murphyev komentar o Sarajevu.

“Međutim, tvrdnjom da je Sarajevo spoj austrougarske i osmanske arhitekture, Murphy potvrđuje da ne postoji BiH, već samo osvajačka kultura”, dodao je Dodik koji je još dodao:

“Protivnik sam bilo kakvog sukoba i nikakvog ratnog sukoba u BiH nema ni na vidiku”.

Podsjećanja radi, u Sarajevu su prošle sedmice boravila američka delegacija predvođena trojicom senatora, a nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH Chris Murphy je izjavio kako su razgovori protekli u međusobnoj raspravi trojice članova bh. Predsjedništva.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Čolpa: Kandidatura Mijatovića je glas za Dodika

“Eventualna kandidatura Vojina Mijatovića, visokog funkcionera SDP-a, ostavlja Milorada Dodika ili nekog drugog iz SNSD-a u Predsjedništvu BiH." Nihad Čolpa,...

Možda vas zanima i ovo