Utorak, 22 lipnja, 2021

Dodik se sastao s Vučićem u Beogradu: Ma pustite BiH, ja ću pričati o RS

Nemojte propustiti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sastao se danas sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem gdje je dogovoreno nekoliko infrastrukturnih projekata koje će finansirati Srbija.

“Moram da izrazim zadovoljstvo. U kontinuitetu rješavamo ozbiljne probloeme za obične ljude u RS i zahvlan sam gospodinu Vučiću što pokazuje htjenje i želju da pomogne RS. U posljednjih nekoliko godina ovo je najkonkrentnija i najbolja saradnja RS i Srbije. To se ne ogleda smo u ovim projektima, ovo je jedna snažna podrška ljudima širom RS. S ovim projektima ćemo kompletirati jednu zamisao da u svakoj opštini u RS bude jedan od projekata koji je iniciran iz ovih sredstava”, kazao je Dodik.

Na upit novinarke o tome kako se u RS i Bosni i Hercegovini gleda na dešavanja u Beogradu posljednjih dana, Dodik je odgovorio:

“Ma pustite Bosnu i Hercegovinu, ja ću pričati o Republici Srpskoj. RS gleda uvijek sa velikom dozom ljubavi prema Srbiji i želi sve najbolje da se desi Srbiji. Ono što smo gledali prethodnih dana svakakao nije dobra slika, usmjerno je ka destabilizaciji Srbije”, naveo je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Turković i Kurz u Beču: Najavljeno milion vakcina za Zapadni Balkan

- Kancelaru sam rekla da smo zahvalni smo što se ta saradnja nastavlja, jer se i borba protiv pandemije...

Možda vas zanima i ovo