Ponedjeljak, 26 srpnja, 2021

Dodik se slučajno odao o čemu je danas pričao sa predstavnicima Srba u Istočnom Sarajevu

Nemojte propustiti

Na papiru koji je Milorad Dodik držao u rukama nakon što je završio sastanak, i dok je održavao press konferenciju, primjetan je jedan zanimljiv detalj.

U Istočnom Sarajevu danas je održan sastanak koji je organizirao član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik sa brojnim političarima, ali i zaposlenim službenicima u institucijama BiH.

Iako je poslije sastanka rečeno da je primarna tema sastanka bila da se Srbi zaposleni u institucijama BiH informišu o usvojenim zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, odnosno da se razjasni šta će podrazumijevati blokiranje u odlučivanju, evidentno je da su i neke druge teme bile prisutne.

Naime, na papiru koji je Milorad Dodik držao u rukama nakon što je završio sastanak, i dok je održavao press konferenciju, primjetan je jedan zanimljiv detalj. Naime, cijeli jedan veći pasus je posvećen Irskoj i Sjevernoj Irskoj, piše Slobodna Bosna.

Foto: Slobodna Bosna

Konkretno na papiru je ispisano nekoliko rečenica koje govore o trenutnom položaju Irske i Sjeverne Irske, njihovog međusobnog odnosa i navodne težnje da te zemlje postanu ujedinjenje. Potom slijede rečenice koje objašnjavaju ko i u kojem slučaju može raspisati referendum za ujedinjenje Irsker i Sjeverne Irske. Sve se dovodi u kontekst nedavno okončanog Brexita.

S obzirom da je Milorad Dodik taj papir imao kod sebe nakon okončanog sastanka u Istočnom Sarajevu, vrlo je izvjesno da je prisutnima u sali govorio i o Irskoj i Sjevernoj Irskoj, očito praveći paralele o opcijama, težnjama i idejama za ujedinjenje, želeći RS uporediti sa Sjevernom Irskom. To upravo i odgovara aktuelnoj temi u BiH, odnosno Dodikovim najavama da će jednog dana pokrenuti pitanje otcjepljenja entiteta Republika Srpska iz BiH.

Autor: Slobodna Bosna

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nejra Latić-Hulusić razočarana: “Istjerali su me kao pseto na Panonskim jezerima zbog burkinija”

U svom postu ona je navela i da je prilikom ulaska u kompleks od osoba zaduženih na ulaznoj kapiji...

Možda vas zanima i ovo