Nedjelja, 25 srpnja, 2021

Dodik se udružio s Čovićem: Blokada BiH dok se ne riješi pitanje stranih sudija, ali i Izborni zakon!

Nemojte propustiti

Bošnjaci bi, smatra Dodik, trebali da privole Srbe i Hrvate da ostanu u BiH, te da bi oni kao najveći narod morali razmišljati o položaju Hrvata u FBiH i Srba u BiH.

Okončan je sastanak delegacija Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine, nakon kojeg su se javnosti obratili predsjednici tih stranaka Milorad Dodik i Dragan Čović.

Na sastanku je, kako je kazao predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, razgovarano o aktuelnim pitanjima vezanim za saradnju ove dvije stranke.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je, nakon sastanka sa liderom HDZ-a BiH Draganov Čovićem, da je njihova saradnja u kontinuitetu dobra.

“Јedna od tema bila je i Izbornom zakon. Važno je reći da treba doći do rekonstrukcije Izbornog zakona. Mi ćemo u dogledno vrijeme predati prijedlog tog Zakona kao i način kako eliminisati strane sudije iz suda”, poručio je Dodik.

Naveo je da je upoznao Čovića da će RS obustaviti odlučivanje u organima BiH.

“Smatram da je ovo jedna od važnih trenutaka u BiH”, poručio je Dodik i dodao.

“Vjerujem da je BiH u bezizlaznoj situaciji”, dodao je Dodik.

Istakao je da jedan od glavnih krivaca međunarodna zajednica.

“Zapad ima istorijsku odgovornost da odgovori na pitanje zašto stalno podržava bošnjački koncept unitarne BiH”, poručio je Dodik.

Naglasio je da su ove dvije partije odlučne da odbrane i pitanje konstutitvnosti naroda u BiH.

“Međunarodna zajednica konstanto radi na tome da ruši konstitutivnost kako bi izmislila neku građansku BiH”, istakao je Dodik.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da je važno riješiti pitanje zakonodavstva u BiH, te dodao da su zbog toga važni razgovori s Dodikom.

“Predstoji nam mnogo razgovora na raznim nivoima da bismo funkcionisali kao normalna zemlja”, rekao je on.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Reagovao Igor Crnadak: Peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik je “notorna glupost”

Crnadak naglašava da je peticija protiv Inzkove odluke koju je pokrenuo Milorad Dodik "notorna glupost". Generalni sekretar PDP-a Igor Crnadak...

Možda vas zanima i ovo