Petak, 18 lipnja, 2021

Dodik: “To je neka muljaža…Ovo nigdje nema”

Nemojte propustiti

Volio bih da se slučaj “Dragičević” nikad nije desio, ali kad se desilo, da se otkrije. Evo, neka Evropa pošalje najbolju tužilačku ekipu da to istraži.

Ovo su riječi predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

– Ja vjerujem i pozivam tužilaštvo da to uradi. Tačka. Nemam šta više da kažem. Ono što sam se uključivao, htio sam da pomognem ljudima da osjete da ipak sistem radi svoj posao. To što se to poslije ispolitizovalo, to je neka druga priča. I dalje mi je žao tih ljudi, šta god oni mislili – rekao je Dodik u intervjuu za Avaz.

Dodik je govorio i o formiranju Vijeća ministara BiH.

– Slobodno napišite da je to neka za…ancija i da je to neka muljaža. Ovo nigdje nema. Bakir Izetbegović napravi izjavu, usaglasi se sa svim i dođe, potpišemo Čović (Dragan, op. a.) i ja, on neće! I šta ja vama da objašnjavam? Ima jedan član gdje oni insistiraju na toj priči o MAP-u i mi smo rekli da to niko neće skinuti s dnevnog reda, to će ostati za dalje, ali to ne treba biti uslov za formiranje vlasti. Evo, oni kažu da jeste, OK, onda ništa, doviđenja. Ja nisam zainteresovan. Gurajte ovaj saziv Savjeta ministara. Ja i mislim da je to neka podvala Bakira Izetbegovića i njegovih ljudi, gdje oni hoće da održe ove svoje lojalne Srbe iz SDS i PDP – kazao je predsjedavajući Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka koja će obradovati cijeli Balkan: Njemačka vlada dozvolit će ulazak u zemlju putnicima izvan Evropske unije koji su primili obje doze vakcine

Njemačka je prošle sedmice sa “crvene liste” država rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula Bosnu i Hercegovinu, kao i...

Možda vas zanima i ovo