Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Dodik: Stabilna i jaka Srbija je najviši interes Republike Srpske

Nemojte propustiti

Milorad Dodik
Milorad Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas kako je stabilna Srbija, ekonomski jaka i integrirana u Europu najviši nacionalni i državni interes Republike Srpske, prenosi Tanjug

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas kako je stabilna Srbija, ekonomski jaka i integrirana u Europu najviši nacionalni i državni interes Republike Srpske, prenosi Tanjug.

Na zajedničkoj konferenciji s prvim potpredsjednikom srbijanske vlade Aleksandrom Vučićem, Dodik je kazao da samo takva Srbija osigurava dovoljno komotnu poziciju i RS, koja također teži europskim integracijama.

Naglasio je kako su ciljevi Srbije i RS isti, da takav stav nikako nije u suprotnosti s Daytonskim sporazumom niti usmjeren protiv bilo koga, već da je riječ o potrebi da se afirmira prirodno stanje da Srbija bude najjača i najmoćnija zemlja u regionu.

“Nekima se to ne sviđa, ne želim da ne govorim jasno, Srbija treba da ima najjaču ulogu i prirodno je da rukovodi europskim sigurnosnim, ekonomskim procesima i ima moju punu podršku u tome, ali za to treba vremena, strpljenja, ne može preko noći. Takvu Srbiju nije teško pratiti i još više voljeti. Želimo da bude još moćnija i jača”, kazao je predsjednik RS-a.

Na sastanku s Vučićem dogovoreno je da Srbija i RS zajedno obilježe početak Prvog svjetskog rata, a Dodik je naveo kako je Srbija tada bila bezočno napadnuta i da svaka druga interpretacija nije točna, kao i da ga raduje zajednički dogovor da se u Beogradu i Istočnom Sarajevu podigne istovjetni spomenik Gavrilu Principu.

Dodao je kako je na sastanku razgovarano o važnim pitanjima u vezi, ne samo infrastrukture, već ekonomije, otvaranju novih radnih mjesta.

“Zahvalan sam kao predsjednik RS što sam čuo da u važnim projektima koji su planirani i van Srbije mogu ravnopravno da participiraju i pravne i fizička osobe iz Republike Srpske, a razgovarali smo i o nekim pitanjima koji nisu za javnost, a koja se tiču doborobiti ovih kapitalnih ciljeva – stabilnost, mir, suradnja i integracije i eurointegracije”, izjavio je Dodik.

Zaključio je kako RS ostaje posvećena podršci politike službenog Beograda, eurointegracija, a da u tim procesima RS želi da bude mnogo vidljivija nego danas.

(Fena)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo