Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Dodik stao u odbranu načelnika Bratunca zbog fotografija pripadnika VRS-a

Nemojte propustiti

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prokomentarisao je podizanje krivične prijave Tužilaštva RS-a protiv Srđana Rankića, načelnika Općine Bratunac.

Podsjećamo, nekoliko dana prije obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici, 9. jula na putu koji iz Bratunca vodi ka Memorijalnom centru Potočari, postavljene su fotografije pripadnika Vojske RS-a.

– Ukoliko je tačna informacija da se tužilaštva bave postavljanjem fotografija ubijenih Srba kod Bratunca, a ne time ko ih je i kako ubio, to dovoljno govori o mraku u kojem živimo gotovo 30 godina nakon rata, napisao je Dodik na svom Twitter profilu.

Dodik još dodaje kako je zabrana pokazivanja fotografija prvi korak, a da bi sljedeći bila i zabrana njihovog pominjanja.

– Ako neko misli da je to način da nas ućutkaju poručujem im da gube vrijeme. I kako zapisa veliki Šantić: I kad nam muške uzmete živote, grobovi naši boriće se s vama, rekao je Dodik.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo