Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Dodik: Svijet se nalazi u potpunom neredu, jedino RS ima kapacitet samoodrživosti

Nemojte propustiti

Dodik je rekao da je Evropska unija nekada predstavljala najbolje mjesto za život, a sada se vidi da se i to promijenilo.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je potpuno jasno da jedino Republika Srpska ima kapacitet samoodrživosti u BiH i da se sada vidi koliko je bilo ispravno što prije deset i više godina RS nije dozvolila da zbog priče o ulasku u EU izgubi svoju policiju.

– Svijet se nalazi u potpunom neredu. Živimo novu realnost, gdje se Zapad nalazi u liderskom deficitu, a globalni poredak se kreće ka multipolarnosti, koju predvode Rusija, Kina i mnogi drugi, istakao je Dodik.

On je rekao da je Evropska unija nekada predstavljala najbolje mjesto za život, a sada se vidi da se i to promijenilo.

– Pitanje je da li će EU uspjeti da riješi svoju sistemsku krizu, naveo je Dodik.

Sada se vidi, dodao je on, koliko je bilo ispravno što prije deset i više godina nismo dozvolili da zbog priče o ulasku u EU izgubimo našu policiju, koja je bedem u odbrani Republike Srpske.

– Nama je Republika Srpska na prvom mjestu i potpuno je jasno da jedino Srpska ima kapacitet samoodrživosti u BiH, naglasio je Dodik.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK prvi put na Općim izborima uvodi supervizore: Reagirat će odmah u slučaju drastičnog kršenja zakona

Neće se miješati u rad općinskih izbornih komisija, osim u slučaju drastičnog kršenja zakona kada će odmah reagirati, te...

Možda vas zanima i ovo