Srijeda, 4 listopada, 2023

Dodik traži sastanak sa Macronom zbog političke situacije u BiH

Preporučeno

“Razumijevanje i podrška Francuske i Vas kao lidera od neizmjerne je važnosti u navedenom kontekstu”, naveo je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Emanuelu Makronu na ubjedljivoj izbornoj pobjedi za predsjednika Francuske, ali i zatražio sastanak s njim kako bi razgovarali o prevazilaženju političke krize u BiH.

“Ovim putem izražavam svoju iskrenu namjeru da na sastanku pokušamo zajednički iznaći kompromisno rješenje za izlazak iz novonastale situacije. Otvoren sam za susret na lokaciji u što skorijem terminu koji predložite i spreman da to bude ili na neutralnom terenu po Vašem izboru ili u nekoj od Vaših institucija”, naglasio je Dodik.

Upravo se čita:  Konaković: Ne znam šta nam donose ultimatumi. Apelujem na Dodika da to ne radi

On je dodao da Francuska, bez ikakve sumnje, spada u red najvažnijih vanjsko-političkih i trgovinskih partnera BiH, te se stoga nada aktivnom angažmanu francuskog predsjednika Makrona u navedenom kontekstu.

Dodik je istakao da je Francuska potvrđeni prijatelj područja zapadnog Balkana i pojedinačnih zemalja koje ga čine, konstatujući da su BiH i regionu, a naročito narodima koji u njoj žive, potrebni mir, napredak i pomoć dobronamjernih partnera.

Upravo se čita:  Dodik izvrijeđao Konakovića: "Nisam znao da je toliko glup, to ni Tito sebi nije dozvolio"

“Razumijevanje i podrška Francuske i Vas kao lidera od neizmjerne je važnosti u navedenom kontekstu”, naveo je Dodik.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Novi otkazi: Ledo gasi proizvodnju u BiH, bez posla ostaju 52 radnika

Nakon najava da Ledo gasi proizvodnju u BiH, stigla je i zvanična potvrda te informacije koju prenosi Biznisinfo. “Nakon pažljivog...

Možda vas zanima i ovo