Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022

Dodik traži sastanak sa Macronom zbog političke situacije u BiH

Nemojte propustiti

“Razumijevanje i podrška Francuske i Vas kao lidera od neizmjerne je važnosti u navedenom kontekstu”, naveo je Dodik.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Emanuelu Makronu na ubjedljivoj izbornoj pobjedi za predsjednika Francuske, ali i zatražio sastanak s njim kako bi razgovarali o prevazilaženju političke krize u BiH.

“Ovim putem izražavam svoju iskrenu namjeru da na sastanku pokušamo zajednički iznaći kompromisno rješenje za izlazak iz novonastale situacije. Otvoren sam za susret na lokaciji u što skorijem terminu koji predložite i spreman da to bude ili na neutralnom terenu po Vašem izboru ili u nekoj od Vaših institucija”, naglasio je Dodik.

On je dodao da Francuska, bez ikakve sumnje, spada u red najvažnijih vanjsko-političkih i trgovinskih partnera BiH, te se stoga nada aktivnom angažmanu francuskog predsjednika Makrona u navedenom kontekstu.

Dodik je istakao da je Francuska potvrđeni prijatelj područja zapadnog Balkana i pojedinačnih zemalja koje ga čine, konstatujući da su BiH i regionu, a naročito narodima koji u njoj žive, potrebni mir, napredak i pomoć dobronamjernih partnera.

“Razumijevanje i podrška Francuske i Vas kao lidera od neizmjerne je važnosti u navedenom kontekstu”, naveo je Dodik.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

INZ: Važne informacije o slučajevima hepatitisa kod djece registrovanim od SZO

Neobjašnjiva vrsta hepatitisa uočena je kod djece u dobi od mjesec dana do 16 godina no većina slučajeva evidentirana...

Možda vas zanima i ovo