Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Dodik tražio da BiH bude neutralna po pitanju Ukrajine, Komšić i Džaferović odbili

Nemojte propustiti

Milorad Dodik je kazao da se ne svrstava ni na stranu Ukrajine, ni na stranu Rusije te da će tako i ostati.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik napustio je sjednicu Predsjedništva BiH jer druga dva člana nisu željela ponovo raspravljati o stavu u vezi sa situacijom u Ukrajini, jer je Dodik tražio da BiH bude neutralna.

Upravo se čita:  Majke Srebrenice: Planiramo tužiti Republiku Srbiju i entitet RS, tražit ćemo pravdu za svaku žrtvu genocida

“Na početku sjednice Predsjedništva BiH Milorad Dodik je zatražio izmjenu dnevnog reda i zauzimanje stava Predsjedništva BiH u vezi sa situacijom u Ukrajini. S obzirom na to da su druga dva člana odbila raspravu, Dodik je napustio sjednicu”, napisao je njegov savjetnik Radovan Kovačević.

Dodik je, kako saznajemo, tražio da Bosna i Hercegovina bude neutralna po pitanju situacije u Ukrajini, odnosno ruske agresije na nezavisnu državu Ukrajinu.
Pozicija BiH po pitanju teritorijalnog integriteta i suverentiteta Ukrajine je potpuno jasna iz zvaničnih stavova 2014. godine, bez obzira na Dodikove pokušaje da se zauzimaju novi stavovi.

Upravo se čita:  Građani BiH sve više kupuju odjeću iz druge ruke: Nosimo polovnu robu i iz Nigerije

Dodik je kazao da se ne svrstava ni na stranu Ukrajine, ni na stranu Rusije te da će tako i ostati.

Pročitajte još

Izdvajamo

Sarajlija Nenad o Neletu: Jaran ga vozio na aerodrom, je li to etničko čišćenje?

“Ja sam Nenad Kovačević od oca Slobodana, čitav rat sam proveo na Bjelavama” Sarajlija Nenad Kovačević u svome tekstu osvrnuo...

Možda vas zanima i ovo