Utorak, 18 svibnja, 2021

Dodik tvrdi da je Vučić kaznio RS zbog Stanivukovićevog skandala!? Zbog njegovih igrica ostali smo bez 10-15 miliona

Autor:Srna

Nemojte propustiti

– Ne znam šta mu je sve to trebalo. Skandal je i još jedna stvar. Obično i svuda kada se dodjeljuje najviša nagrada to znači kraj te ceremonije. Sam gradonačelnik je mimo protokola izašao da drži govore i svoja predavanja što je umanjilo i sam značaj same dodjele, rekao je Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas, povodom diplomatskog skandala koji je izazvao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na sastanku najvišeg rukovodstva Republike Srpske sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da sastanak državnika nije dječija igra kao što se u Gradu Banjaluci pokušava predstaviti.

Dodik je rekao da se neka djeca daleko bolje i ozbiljnije ponašaju u svojoj igri nego što se to moglo juče vidjeti.

Član Predsjedništva BiH je istakao da su sa razlogom predložili najveće priznanje Grada Banjaluke za predsjednika Vučića, koji je to zaslužio ne samo u Banjaluci nego u čitavoj Republici Srpskoj gdje je pomagao da se riješe mnogi problemi.

Foto: Grad Banjaluka

– Dočekati čovjeka tog kapaciteta značilo je da na ozbiljnom nivou možemo da razgovaramo o budućim projektima, a nama se desilo da smo nakon tog skandala u kome je obezbjeđenje primijetilo da se nešto neprimjereno radi, izgubili tu atmosferu, rekao je Dodik.

On je naveo da je Banjaluka sigurno izgubila 10 do 15 miliona dodatnih investicija samo zato što je gradonačelnik bio toliko neozbiljan da misli da njemu sve pripada, da može da snima razgovore koji se nigdje u svijetu ne snimaju i da to koristi u svoje razne igre kao i ranije.

– Naravno to je napravilo lošu atmosferu i loš odnos prema tome. To što on pokušava da izvuče nekom pričom – ništa tamo nije dogovoreno. Delegacije Republike Srpske i Srbije su ranije dogovorile da zajednički urade most u banjalučkom naselju Česma, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da na ozbiljan zahtjev da se uđe u sistem izgradnje industrijskih zona koje je podržala Srbija nema nikakvog odgovora i da sve to govori o ozbiljnosti sa kojom se tome pristupilo.

– Ne znam šta mu je sve to trebalo. Skandal je i još jedna stvar. Obično i svuda kada se dodjeljuje najviša nagrada to znači kraj te ceremonije. Sam gradonačelnik je mimo protokola izašao da drži govore i svoja predavanja što je umanjilo i sam značaj same dodjele, rekao je Dodik.

On je izrazio žaljenje zbog tog skandala i dodao da se Vučiću izvinjavao zbog toga, te dodao da sve što se pokvari ne može tek tako da se popravi.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izazvao je reakciju protokola predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kada je na sastanak rukovodstva Republike Srpske i Srbije juče u Banjaluci ušao sa “bubicom” i pokušao da ga snima, ali mu je oduzeta, javlja Srna.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo