Subota, 10 lipnja, 2023

Dodik tvrdi: Niko neće snositi sankcije kojima je zaprijetila Bisera Turković

Autor:Srna

Nemojte propustiti

Ministar inostranih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković propisala je odluku kojom zaposlenima u tom ministarstvu i diplomatsko-konzularnim predstavništvima (DKP) nalaže upotrebu zastave, grba i himne BiH, a u protivnom poručuje slijede sankcije.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da niko neće snositi sankcije kojima je diplomatsko-konzularnim predstavništvima zaprijetila ministar inostranih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković za neisticanje zastave BiH.

Dodik smatra da je to kontinuitet zloupotrebe položaja i Ministarstva i ministra.

“Mislim da ljudi to sve više danas razumiju. Ona to smatra svojom prćijom već odavno. Jedino nadležno mjesto za sprovođenje spoljne politike je Predsjedništvo BiH, a ona tamo više ne dolazi niti može više da učestvuje kao kredibilna, niti kao izvještač”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Upravo se čita:  Nikšić: Moguće da se odgodi izbor predsjednika SDP-a BiH

On je ocijenio da propisivanje ovakve odluke više govori o nemoći, nego o moći.

“Ne znam šta sad ona hoće, da ambasadori nose u džepu zastavu i čim izađu iz auta da je rašire”, rekao je Dodik.

Ministar inostranih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković propisala je odluku kojom zaposlenima u tom ministarstvu i diplomatsko-konzularnim predstavništvima (DKP) nalaže upotrebu zastave, grba i himne BiH, a u protivnom poručuje slijede sankcije.

Upravo se čita:  Zajednička sjednica u Banja Luci: Vlade RS i FBiH usaglasile sedam zaključaka

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Republika Srpska za pojedince iz opozicije u Srbiji daleko inostranstvo kojeg bi se najradije odrekli.

“Nikada ne bi pokazali interes za Republiku Srpsku čim su skloni da vrše diskvalifikaciju, umjesto da se založe da Srbi iz Srpske imaju automatsko državljanstvo Srbije i po tom osnovu predviđena prava”, rekao je danas novinarima Dodik, komentarišući tvrdnje dijela opozicije u Srbiji da Srpska napredna stranka za predstojeće izbore prikuplja glasove u Republici Srpskoj.

Upravo se čita:  Mijatović nikad glasniji: 'Gade mi se više “patriote” svih naroda i partijskih boja u BiH'

On je istakao da opozicija iz Srbije verbalno napada ljude iz Srpske koji se godinama suočavaju sa kompleksnim procedurama da bi dobili državljanstvo Srbije.

“Hrvatska je svakom Hrvatu u BiH dala državljanstvo i u ovome niko ne vidi problem. Našli su se neki smutljivci u Srbiji koji su se odjednom sjetili Republike Srpske koju napadaju i kažu da smo manje vrijedni, umjesto da žele da dobijemo automatsko državaljanstvo Srbije”, rekao je Dodik u Banjaluci.

Pročitajte još

Izdvajamo

Nizozemska: EUFOR u slučaju secesije spreman da interveniše u BiH

"Komanda EUFOR-a situaciju u BiH trenutno ocjenjuje relativnom stabilnom, a situacija u RS i antagonistički stav predsjednika Dodika zabrinjavaju",...

Možda vas zanima i ovo