Utorak, 6 prosinca, 2022

Dodik u Beogradu: Bećirević će doprinijeti raspadu Bosne i Hercegovine i u tom pogledu ja mu se radujem

Nemojte propustiti

– Izetbegović je takav kakav je, a Bećirović je još ortodoksniji – stava je Dodik.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik govorio je danas u Beogradu o brojnim temama koje se tiču stanja u bh. entitetu Republici Srpskoj i izbornim rezultatima.

Komentirajući pobjedu Denisa Bećirovića iz Socijaldemokratske partije (SDP), koji je pobijedio u izbornoj trci za člana Predsjedništva BiH iz bošnjačkog naroda, Dodik je kazao da će Bećirović “doprinijeti raspadu BiH u značajnom obimu i u tom pogledu ja mu se radujem”.

– Očekujem još gori narativ pobjedom Bećirovića. To je čovjek koji je napisao knjigu u kojoj tvrdi da Srbi vrše agresiju na muslimane i druge narode od Prvog srpskog ustanka do danas. To je njegov doktorski pristup BiH. Izetbegović je takav kakav je, a Bećirović je još ortodoksniji – stava je Dodik.

Dodik je odgovarao na novinarska pitanja o stanju u Bosni i Hercegovini u okviru konferencije koju je Medija Centra nazvao “Sa aktuelnom vlašću Republika Srpska stabilna i sigurna i na najvišem nivou srpskog stanovišta”.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kratko i jasno: O samitu u Tirani odlučuje Predsjedništvo BiH, ne Dodik

Predsjedništvo BiH je na prvoj sjednici 30. novembra jednoglasno prihvatilo poziv za sudjelovanje na Samitu EU-Zapadni Balkan koji će...

Možda vas zanima i ovo