Utorak, 18 svibnja, 2021

Dodik u Beogradu: “Zahvaljujući Rusiji imamo priliku da se čuje i naša strana u Savjetu bezbjednosti”

Nemojte propustiti

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik prisustvovao je danas u Beogradu vojonoj vježbi “Sloboda 2019”, koja je održana povodom obilježavanja 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Dodik je, uoči početka vojne vježbe, kazao da će sa Dmitrijem Medvedevim razgovarati o raznim pitanjima.

Govoreći o BiH, Dodik je ponovio da Rusija stoji iza Dejtonskog mirovnog sporazuma i da je njena pozicija oko toga više puta jasno saopštena i dokazana kroz duži vremenski period.

“Zahvaljujući Rusiji imamo priliku da se čuje i naša strana u Savjetu bezbjednosti. Visoki predstavnik godinama manipuliše sa predstavom te situacije, najčešće ignoriše tu situaciju i pokušava okriviti Republiku Srpsku za sve i svašta. To neće izostati ni ovaj put krajem ovog mjeseca ili početkom idućeg kada ponovo Savjet bezbjednosti na dnevnom redu ima situaciju u BiH. Mi se pripremamo da napišemo jedan izvještaj kao i do sada i da ga dostavimo, prije svega, našim prijateljima, ambasadoru Ruske federacije. I to je pitanje o kojem ću razgovarati sa premijerom”, kazao je Dodik.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Sjećate li se vatrene Ruslane? Upravo je proslavila 47. rođendan, evo kako danas izgleda

Skoro svi se sjećamo predstavnice Ukrajine, vatrene Ruslane, koja je pobijedila na Evroviziji u Istanbulu 2004. godine. Ruslana danas ima...

Možda vas zanima i ovo