Subota, 21 svibnja, 2022

Dodik u Gradini: Izazvat ću mnoge ali volim to da radim, Srbi imaju dvije države

Nemojte propustiti

– Izazvat ću mnoge, ali volim to da radim. Ovaj narod ima dvije države, Republiku Srpsku i Republiku Srbiju. Živio srpski narod!, rekao je Dodik.

Tokom dana sjećanja na ustaške zločine u Jasenovcu član Predsjedništva BiH Milorad Dodik osvrnuo se na odnos međunarodnih zvaničnika naspram počinjenih zločina u ustaškom logoru. Očekivano je Dodik obilježavanje teških zločina iskoristio za slanje političkih poruka.

– Stranaca danas nema ovdje, jer ovdje sjedi ruski ambasador. Ne možemo da dozvolimo prekrajanje Dejtonskog sporazuma. Ne možemo da dozvolimo otimanje naših nadležnosti, još hoće da nam cinično kažu da smo na to pristajali. A mi smo znali da smo to morali. Njihov cilj je da ne vjerujemo u Republiku Srpsku. A kako otići? Kome da ostavimo ovu šumu, sjećanja? Ovo što nas ima ovdje, što je preteklo, neće da ode. Borićemo se za naša prava, za ustavnu BiH i ni za kakvu drugu. Borićemo se za jedinstvo srpskog naroda. Da jedinstvo prati naš identitet. Ako nam unište “entitet”, uništit će nam identitet – rekao je Dodik.

Dodik je poručio da su ovdje Srbi ubijani jer su bili bolji ljudi, jer nisu mogli da vjeruju da postoje takvi monstrumi. Poručio je Donja Gradina jedno od najtežih mjesta gdje čovjek ima obavezu da govori.

– Srpski narod se odvaja od drugih zato što želi slobodu. Zato je nastala i Republika Srpska. Zato želimo da vidimo snažnu Srbiju koja je epicentar dešavanja, a kao što smo mogli da čujemo od Vučića i centar mira i razvoja. Jednako kao što imam gađenje o pričama kako su nas ustaše ubijale, tako imam gađenje i prema onima koji pokušavaju da ih rehabilituju i koriste njihov pozdrav – kaže Dodik.

On je poručio da i danas ovaj zločin nad Srbima niko ne naziva genocidom, kao da žele da kažu da je to normalno da se desi.

– Izazvat ću mnoge, ali volim to da radim. Ovaj narod ima dvije države, Republiku Srpsku i Republiku Srbiju. Živio srpski narod!, rekao je za kraj Dodik.

Podsjećamo, ranije je delegacija ambasadora zapadnih zemalja, ali i Visoki predstavnik odala počast ubijenim u kompleksu logora Jasenovac-Donja Gradina.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Saborski zastupnik zgrožen gostovanjem Željka Komšića na HRT-u: “Njegova bahatost vidljiva je od načina na koji se obukao za emisiju…”

Grmoja je imao zamjerku i na uređivačku politiku HRT-a. Na gostovanje Željka Komšića u emisiji Nedjeljom u 2 HRT-a komentar...

Možda vas zanima i ovo