Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Dodik u Hagu 9. aprila kao svjedok odbrade Karadžića

Nemojte propustiti

Još nije poznato o kojim događajima bi Dodik trebao svjedočiti, izjavila je glasnogovornica Sekretarijata i sudskih vijeća ICTY-a Magdalena Spalinska

dodik-svjedok-odbrane-karadzica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik će se 9. aprila u Haagu pojaviti kao svjedok odbrane bivšeg predsjednika RS-a Radovana Karadžića.

Dodik će svjedočiti 9.aprila kao svjedok odbrane Radovana Karadžića. Još nije poznato o kojim događajima bi Dodik trebao svjedočiti – izjavila je za Fenu glasnogovornica Sekretarijata i sudskih vijeća ICTY-a Magdalena Spalinska.

Na suđenju Karadžiću, koji se sam zastupa u Haškom sudu, od početka dokaznog postupka odbrane, sredinom oktobra prošle godine, saslušano je 105 svjedoka.

Optužnica tereti Karadžića za genocid u Srebrenici, za progone nesrpskog stanovništva s velikih podučja BiH, za teror nad civilima u Sarajevu snajperskim djelovanjem i granatiranjem, i za uzimanje pripadnika UN-a za taoce.

(Oslobođenje)

Interesantno za vas

Izdvajamo

100 KM za nezaposlene: Vlada FBiH će sutra donijeti odluku o isplati novca za jednokratnu pomoć

Za jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenima potrebno je 27 miliona KM. Vlada Federacije BiH će na sutrašnjoj sjednici, kako saznaje Faktor...

Možda vas zanima i ovo