Srijeda, 23 lipnja, 2021

Dodik u Mostaru: SDA organizira popisivanje vojno sposobnih Bošnjaka

Nemojte propustiti

Milorad Dodik kaže da je sa svim upoznao i Aleksandra Vučića.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da postoji “ilegalni plan prozivodnje oružja i municije u Federaciji” i da Stranka demokratske akcije (SDA) organizuje popisivanje vojno sposobnih Bošnjaka.

– Ovdje u Mostaru u posljednja tri mjeseca u dva navrata se održavaju sastanci SDA na kojem prisustvuju svi predsjednici mjesnih organizacija te stranke, ovdje iz ovog regiona, i dolaze predstavnici obavještajne zajednice i njihove SDA sigurnosne komisije koja ovdje organizira, prije svega da se popišu svi vojno sposobni pripadnici Bošnjaka, kazao je Dodik i dodao da se to čini kako bi se napravila njihova profilacija u smislu gdje su bili, šta su radili u toku rata, a oni koji nisu vojno obučeni da se vidi na koji način bi mogli da se pripreme za neke po njima eventualnosti.

Dodik kaže da je sa svim upoznao i Vučića. Dodaje da su sve fabrike oružja i municije u FBiH direktno pod kontrolom Bošnjaka, odnosno SDA.

– Nemoguće je da se u fabrikama namjenske industrije išta prozvodi mimo naloga koje daju Oružane snage BiH ili konkretnog ugovora koji se mora predočiti vlastima kako bi se dala saglasnost. Cilj im je da zadrže podobne Srbe na različitim pozicijama. Ide period u kojem se imenuju ljudi u agencijama. Obična laž koju dobijamo od Bakira Izetbegovića. Nas ne zanima njihovo stalno političarenje, jaukanje i prikazivanje sebe kao višeg vrijednog. RS pripada mjesto predsjedavajućeg i tri ministra – kazao je Dodik u Mostaru danas.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Draško Stanivuković: Benjamina Karić je svojim dolaskom pokazala koliko cijeni Banja Luku

Stanivuković je na svojoj Facebook stranici napisao da su pokazali sve ljepote Banja Luke. Gradonačelnica Sarajeva i gradonačelnik Banje Luke,...

Možda vas zanima i ovo