Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Dodik: U Srebrenici će se nastaviti obilježavati 11. juli, neće se ništa mijenjati

Nemojte propustiti

U zgradi opštine u Srebrenici održan je sastanak predsjednika RS Milorada Dodika i novoizabranog načelnika ove opštine Mladena Grujičića.

Sastanku su prisustvovali i savjetnik predsjednika RS Miladin Dragičević i članovi kabineta načelnika opštine.

Nakon sastanka u obraćanju novinarima Dodik je rekao da će pružiti svu pomoć Srebrenici i da će 11. juli nastaviti da se obilježava i tu se ništa neće mijenjati.Dodao je da podržava miran život i sve ljude.

– 11. juli je datum kojim se obilježava stradanje Bošnjaka. Tako se tretira i podržava i ništa se neće mijenjati u odnosu na ranije godine. Organizatori će tretirati sadržaj tog dana, a lokalna zajednica će biti prisutna kao i do sada. Ništa se neće promijeniti – izjavio je Milorad Dodik.

Rekao je da se nada da će iduća godina biti godina dobrih poslova u Srebrenici te da su dva bitna segmenta infrastruktura i zapošljavanje.

– Plan je da se tokom zime napravi opsežna elobaracija problema.Potrebna je rekonstrukcija svih ulica, da se uradi nova rasvjeta i da se rekonstruišu objekti i zgrade, te izgrade novi kao što je vrtić. Kao predsjednik RS ću podržati projekte sa 300.000 do 500.000 KM. Imat ćemo evidenciju ko će i koliko tačno šta finansirati, te vidjeti na šta se troše sredstva iz Srbije – kazao je Dodik.

Istakao je da se mora riješiti i problem u selim, nije bitno jesu li srpska ili bošnjačka.

– Riješiti pitanja vode i puteva u svim selima; i bošnjačkim i srpskim i mješovitim. Napravit ćemo program obnove fasada na svim zgradama u naseljenim mjestima kako bi lakše privukli investitore – rekao je Dodik.

Naglasio je da je neophodno da se otvore nova radna mjesta u Srebrenici.

– Jedinstveno smo se usaglasili da bi na bazi takvog projekta, za mjesec-dva, organizujemo zajedničku sjednicu Vlada RS i FBiH i da vidimo koliko ko može ući u projekat. Bit ću spreman da podržim i budem prisutan da napravimo nešto što će biti zapisano i dokumentovano. Tada će preostati samo realizacija – najavio je Dodik.

I Grujičić se obratio novinarima koje je interesiralo aktuelno stanje u opštini i situacija oko Banje Gube.

– Pitanja Banje smo se dotakli. Ovakvo stanje ne odgovara ni investitorima, ni građanima. Pregovaramo, razgovaramo sa svim akterima. Želimo da nađemo najbolja rješenja, i da Banja krene sa radom – kazao je Grujičić.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo