Utorak, 15 lipnja, 2021

Dodik: Uključiti i vojsku. Čeka nas teških mjesec i pol dana. Građane po dolasku na granicu smjestiti u šatore za izolaciju

Nemojte propustiti

Do sljedeće sedmice, vjeruje Milorad Dodik, šatorska naselja će biti postavljena, a očekuje se i postavljanje karantinskih objekata na aerodromima.

Član Predsjedištva BiH Milorad Dodik sastao se danas sa predsjednicom RS Željkom Cvijanović, ministrom zdravlja RS Alenom Šeranovićem i predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom. Zaključak je osnažiti državne granice zbog koronavirusa, a prijedlog će biti upućen ka vlastima BiH.

“Situacija je globalno veoma ozbiljna i nemamo pravo da je ignorišemo. Virus je kod nas došao jer su naši državljani boravili i radili na zapadu. Oni koji se vraćaju su također potencijalni nositelji virusa i mi moramo da se odbranimo. Nisu stranci zaraženi u BiH, nego naši ljudi. Često su nažalost naši ljudi koji rade u inostranstvu bez zdravstvenog osiguranja. I sada neke države naše ljude uslovljavaju i ‘tjeraju nazad'”, rekao je Dodik.

Zaključak je da se zbog koronavirusa situacija i strogost kontrole na granici BiH mora promijeniti.

“Predlažemo da se na granicama uspostave naselja sa vojnim šatorima za naše građane koji će tu boraviti 14 dana. Karantin neće biti fokusiran na vozače kamiona i autobusa koje ćemo tretirati na poseban način. Za ovo sam dobio podršku druga dva člana Predsjedništva”, rekao je Dodik dodavši da će na tome raditi i Oružane snage BiH kako bi se šatori što prije podigli.

Do sljedeće sedmice, vjeruje Milorad Dodik, šatorska naselja će biti postavljena, a očekuje se i postavljanje karantinskih objekata na aerodromima.

“Čekaju nas teških mjesec i pol dana. Smanjit će nam se ekonomija, bit će problema, ali ćemo kao društvo vidjeti kako ćemo”, rekao je član Predsjedništva BiH.

Dodik je poručio kako će hranu i ostale troškove građana koji budu boravili u tim šatorima sami snositi.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo