Nedjelja, 2 travnja, 2023

Dodik uoči prve sjednice Vijeća ministara BiH: Očekujem Konakovića sutra u Banja Luci na razgovoru

Autor:NAP.ba

Nemojte propustiti

“Sutra ću u Banjaluci razgovarati sa ministrom vanjskih poslova u Vijeću ministara Elmedinom Konakovićem”, kazao je Dodik

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da na nivou BiH nema koalicije, već da postoji sporazum o načelima djelovanja, čiji je dio rješavanje brojnih problema u vezi sa realizacijom projekata.

Najavio je da će u četvrtak, 2. februara, biti održana prva sjednica Vijeća ministara, na čijem će dnevnom redu biti realizacija brojnih projekata.

“Sutra ću u Banjaluci razgovarati sa ministrom vanjskih poslova u Vijeću ministara Elmedinom Konakovićem i potenciraću ta pitanja, koja su bila tema naših ranijih razgovora, kada smo dogovarali kako ćemo kreirati i napraviti novo Vijeće ministara. Drago mi je što smo to uspjeli realizovati brzo imajući u vidu dosadašnju praksu na nivou BiH”, rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.

Kada je riječ o dešavanjima u “Osmorci” u Federaciji BiH, Dodik je naveo da nije njihov poslanik.

“Izabrano je Vijeće ministara koji sada može biti smijenjen ako za to glasaju i Predstavnički dom i Dom naroda. Znamo kakva je konfiguracija u Domu naroda i ocijenit ćemo šta je za nas korisno”, rekao je Dodik i naglasio da na dnevnom redu nije nikakva smjena.

Novo Vijeće ministara BiH čine SNSD, DNS, HDZ, SDP, NS, NiP.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Keramičar Hasad Gvozden odlučio ostati u BiH: Ne žalim što sam ostao, imam mnogo posla!

Hasan je neko vrijeme razmišljao o odlasku u Njemačku. Čekajući dokumentaciju za iseljenje, prijavio se na obuku „Započni svoj...

Možda vas zanima i ovo